Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin a spus că economia rusă va menține un curs spre deschidere

© POOL / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин выступил на Евразийском экономическом форуме
Президент РФ В. Путин выступил на Евразийском экономическом форуме - Sputnik Moldova, 1920, 07.06.2022
Abonare
Putin a spus că anii 2020 vor fi o perioadă de întărire a suveranității economice a Rusiei
CHIȘINĂU, 7 iun – Sputnik. Economia Rusiei își va menține cursul către deschiderea și extinderea cooperării internaționale, întărind în același timp suveranitatea, a afirmat Vladimir Putin în cuvântarea de salut adresată participanților și invitaților cel de-al XXV-a Forum Economic Internațional de la Sankt Petersburg.
Telegrama președintelui a fost publicată pe site-ul Kremlinului, fiind citată de RIA Novosti.
„Pentru Rusia, anii 2020 vor deveni o perioadă de întărire a suveranității economice, care prevede dezvoltarea accelerată a propriei infrastructuri și baze tehnologice, o creștere calitativă a nivelului de pregătire a specialiștilor, precum și formarea unui sistem financiar independent și eficient. În același timp, economia rusă se va baza din ce în ce mai mult pe inițiativa privată și, bineînțeles, își va menține cursul spre deschidere și cooperare internațională largă”, a spus Putin.
În plus, președintele rus a remarcat că mulți ani de greșeli ale țărilor occidentale în politica economică au dus la un val de inflație globală, distrugerea lanțurilor de aprovizionare, penuria de alimente și o creștere bruscă a sărăciei.
Cea de-a 25-ea ediție jubiliară a Forum Economic Internațional va avea loc la Sankt Petersburg în perioada 15-18 iunie.
După începerea operațiunii militare speciale ruse de demilitarizare și denazificare a Ucrainei, Occidentul a anunțat noi sancțiuni împotriva Moscovei, iar luni au fost introduse deja șase pachete de restricții.
Apelurile de reducere a dependenței de resursele energetice rusești au devenit mai puternice în Europa. Multe companii și-au anunțat retragerea din Rusia.
Cu toate acestea, presiunea sancțiunilor s-a transformat deja în probleme economice pentru țările occidentale, determinând o creștere a prețurilor la combustibil și la alimente. În aprilie, inflația anuală din Marea Britanie a atins cota de nouă procente - un record în ultimii 40 de ani.
Maria Zaharova - Sputnik Moldova, 1920, 06.06.2022
Rusia
Zaharova a comentat închiderea spațiului aerian pentru avionul lui Lavrov
Fluxul de știri
0