Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Deputatul Burduja anunță o moțiune contra ministrului de finanțe, Budianschi

© Sputnik / Dmitry TerekhovPSRM
PSRM - Sputnik Moldova, 1920, 07.06.2022
Abonare
Socialiștii vor înainta în Parlament o moțiune contra ministrului moldovean de finanțe, Dumitru Budianschi
CHIȘINĂU, 7 iun – Sputnik. Joi, în Parlamentul Republicii Moldova, va fi înregistrată o moțiune simplă împotriva ministrului Finanțelor, Dumitru Budianschi, a anunțat marți deputatul PSRM, Petru Burduja, în timpul protestului organizat de socialiști la sediul ministerului Finanțelor.
„În spatele dumneavoastră stă un ministru, care are probleme cu matematica. Ei când au venit la putere, au spus că benzina va costa 10 lei, nu 32 de lei, ca azi. Acest ministru, când a venit în Parlament, spunea că inflația în 2022 va fi 6%, BNM spunea că va fi nu mai puțin de 15, azi avem 27%. Oare nu are probleme cu matematica? Hai să oprim prostia asta, omul nu trebuie să sufere pentru faptul că dumneavoastră nu cunoașteți matematica. Rușine!”, a declarat Burduja.
Un alt deputat socialist, Vladimir Odnostalco, a declarat că Ministerul Finanțelor e „condus ONG-ist, care ani la rând a băut cafele și a povestit cum trebuie de lucrat”.
„Cred că un student din primul an de facultate s-ar fi descurcat mai bine, decât actualul ministru al Finanțelor. O situație similară este în toate domeniile. Ei doar creează comisii și numesc în funcții niște diletanți, care ani la rând au trăit din granturi”, a declarat Odnostalco.
Protestul PSRM la sediul Ministerului Finanțelor - Sputnik Moldova, 1920, 07.06.2022
Politică
Socialiștii protestează la sediul Ministerului Finanțelor contra creșterii prețurilor
Fluxul de știri
0