Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Socialiștii protestează la sediul Ministerului Finanțelor contra creșterii prețurilor

© Sputnik / Dmitry TerekhovProtestul PSRM la sediul Ministerului Finanțelor
Protestul PSRM la sediul Ministerului Finanțelor - Sputnik Moldova, 1920, 07.06.2022
Abonare
PSRM a organizat marți un protest în fața sediului Ministerului Finanțelor, manifestanții critică dur creșterea prețurilor.
CHIȘINĂU, 7 iun – Sputnik. Partidul Socialiștilor din Republica Moldova și-a invitat marți membrii și simpatizanții la un nou protest antiguvernamental, de această dată obiectul criticilor este politica social-economică promovată de PAS care, în opinia socialiștilor, provoacă scumpiri și inflație.
Exponenții PSRM, care vorbesc în fața protestatarilor, acuză guvernarea PAS de situația actuală dificilă legată de inflație și scumpiri. În opinia deputatului socialist Petru Burduja scumpirile sunt inclusiv o consecință a politicii bugetar-fiscale promovată de actuala guvernare.
Protestatarii le mai amintesc celor din actuala guvernare că în campania electorală le promiteau cetățenilor moldoveni carburanți ieftini și o viață mai bună.
Socialiștii declară că actuala situație social-economică este un genocid social.

„Opriți creșterea prețurilor! Jos tarifele liberale! Nu genocidului!” – sunt doar câteva dintre scandările vociferate la protestul de marți.

Guvernarea mai este criticată dur și pentru împrumuturile pe care le ia pe piața bancară internă. Deputatul Petru Burduja a declarat că guvernarea ia împrumuturi cu o dobândă de 17 la sută.
„Dintr-un miliard vom plăti din buget, adică din buzunarele noastre, 170 milioane de lei”, a spus Burduja, menționând că e inadmisibilă această politică financiară.
Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 07.06.2022
Politică
Maia Sandu convoacă în ședință Consiliul Suprem de Securitate
Fluxul de știri
0