Analize și opinii
Pe site-ul Sputnik Moldova găsiți întotdeauna comentarii ale experților cu privire la evenimentele politice de actualitate, precum și analize ale fenomenelor sociale și economice care se produc în țară.

Rusia ar putea să-și recheme ambasadori din Muntenegru și Bulgaria - expert

© Sputnik / Maksim Blinov / Accesați arhiva multimediaВиды Москвы
Виды Москвы - Sputnik Moldova, 1920, 06.06.2022
Abonare
Ordzhonikidze: Rusia ar putea rechema ambasadori din Macedonia de Nord, Muntenegru și Bulgaria
CHIȘINĂU, 6 iun – Sputnik. Rusia ar putea să-și recheme ambasadori din Macedonia de Nord, Muntenegru și Bulgaria din cauza situației cu ministrul rus de externe Serghei Lavrov, a declarat Serghei Ordzhonikidze, un cunoscut diplomat rus.
"Cred că reacţia ar trebui să fie cea mai dură, pentru că au împiedicat un înalt oficial al statului nostru să-şi exercite funcţiile diplomatice. Acesta este un pas politic de orientare anti-rusă", a declarat expertul pentru RIA Novosti.
Diplomatul nu a prezis dacă relațiile diplomatice dintre Federația Rusă și cele trei țări ar putea fi întrerupte, însă, comentând posibilitatea rechemării ambasadorilor, a spus: „Este destul de probabil”.
Anterior, reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat că țările vecine Serbiei au închis spațiul aerian pentru zborul aeronavei ministrului rus de Externe, care urma să viziteze Serbia în perioada 6-7 iunie.
Potrivit ziarului sârb Vecernîe Novosti, liderii Bulgariei, Muntenegrului și Macedoniei de Nord au refuzat să lase avionul ministrului rus de Externe să treacă în spațiul lor aerian. Publicația a publicat o fotografie a documentului respectiv emis de autoritățile muntenegrene.
Serghei Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 06.06.2022
Rusia
Lavrov, despre situația legată de vizita sa în Serbia: e ceva de neconceput
Fluxul de știri
0