Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lavrov, despre situația legată de vizita sa în Serbia: e ceva de neconceput

© Sputnik / Sergey Guneev / Accesați arhiva multimediaSerghei Lavrov
Serghei Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 06.06.2022
Abonare
Ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, a calificat drept ceva de neconceput situația legată de obstrucționarea vizitei sale în Serbia.
CHIȘINĂU, 6 iun – Sputnik. Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a calificat de neconceput situația legată de vizita sa în Serbia, prin refuzul de a permite zborul avionului guvernamental rusesc, țările UE și NATO au privat Belgradul de dreptul de a urma o politică suverană.
El a menționat că în ultimele 24 de ore au fost primite o mulțime de întrebări cu privire la „reacția la deciziile fără precedent luată de unii membri NATO”, care „au împiedicat realizarea vizitei”.
"Desigur, s-a întâmplat ceva de neconceput și înțeleg interesul pe care îl manifestați în evaluarea noastră a acestor acțiuni revoltătoare. Un stat suveran a fost privat de dreptul de a urma politica externă. Activitățile internaționale ale Serbiei în direcția rusă au fost blocate", a adăugat ministrul.
Premierul sârb Ana Brnabic a declarat duminică că președintele Aleksandar Vucic este nevoit să se ocupe personal de logistica vizitei ministrului rus de Externe, programată pentru 6-7 iunie. Ea a menționat că poziția oficialului Belgrad este și mai complicată de faptul că vizita cancelarului german Olaf Scholz este așteptată pe 10 iunie, iar momentul în politică externă este de așa natură încât „nimeni nu vrea să vorbească cu nimeni, darămite să asculte".
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 06.06.2022
Rusia
În Rusia urmează un deceniu de consolidare a suveranității economice
Fluxul de știri
0