Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

În Rusia urmează un deceniu de consolidare a suveranității economice

© POOL / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 06.06.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
CHIȘINĂU, 6 iun – Sputnik. Economia Rusiei își va menține cursul către deschiderea și extinderea cooperării internaționale, întărind în același timp suveranitatea, a declarat Vladimir Putin, în cuvântul de salut adresat participanților și invitaților la ediția a XXV-a a Forumului Economic Internațional de la Sankt Petersburg. Telegrama președintelui a fost publicată pe site-ul Kremlinului.
„Pentru Rusia, anii 2020 vor deveni o perioadă de întărire a suveranității economice, care prevede dezvoltarea accelerată a propriei infrastructuri și baze tehnologice, o creștere calitativă a nivelului de pregătire a specialiștilor, precum și formarea unei instituții independente și eficiente a sistemului financiar. În același timp, economia rusă se va baza din ce în ce mai mult pe inițiativa privată și, desigur, va menține un curs de deschidere și cooperare internațională largă”.
În plus, președintele rus Vladimir Putin a menționat că mulți ani de greșeli ale țărilor occidentale în politica economică au dus la un val de inflație globală, distrugerea lanțurilor de aprovizionare, penuria de alimente și o creștere bruscă a sărăciei.
Cea de-a 25-a ediție a SPIEF va avea loc la Sankt Petersburg în perioada 15-18 iunie.
După începerea operațiunii militare speciale ruse de demilitarizare și denazificare a Ucrainei, Occidentul a anunțat noi sancțiuni împotriva Moscovei, iar astăzi au fost introduse deja șase pachete de restricții. Apelurile de reducere a dependenței de resursele energetice rusești au devenit mai puternice în Europa. Multe brand-uri și-au anunțat retragerea din Rusia. Cu toate acestea, presiunea sancțiunilor s-a transformat deja în probleme economice pentru țările occidentale, determinând o creștere a prețurilor la combustibil și la alimente. În aprilie, inflația anuală din Marea Britanie a accelerat la nouă procente - un record timp de 40 de ani.
Центр города Хельсинки. - Sputnik Moldova, 1920, 06.06.2022
Internațional
Șefa spionajului finlandez, uimită de reacția Rusiei la planul de aderare la NATO
Fluxul de știri
0