Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lavrov a reacționat la furnizarea de rachete Kievului de către Occident

© Sputnik / Sergey Guneev / Accesați arhiva multimediaSerghei Lavrov
Serghei Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 06.06.2022
Abonare
Ministrul de Externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov: Rusia “îi va strâmtora împinge în continuare pe naziști” ca răspuns la furnizarea de arme Ucrainei.
CHIȘINĂU, 6 iun – Sputnik. Ministrul rus de Externe al Federației ruse, Serghei Lavrov, a explicat cum ar acționa Moscova dacă Occidentul ar furniza Ucrainei sisteme de rachete cu rază lungă de acțiune.
„Cu cât sunt livrate mai multe sisteme cu rază lungă de acțiune regimului de la Kiev, cu atât îi vom îndepărta mai mult pe naziști de linia de la care provine amenințarea la adresa populației ruse din Ucraina și Rusia”, a spus el într-o conferință de presă.
Potrivit ministrului rus, promisiunile președintelui Ucrainei de a nu folosi rachete americane pentru a ataca teritoriul rusesc sunt vorbe goale care nu pot fi luate în serios. Și chiar și în Ucraina însăși, politicienii și deputații „râd de americanii care au spus că îl cred pe Zelenski”, a adăugat Lavrov.
Săptămâna trecută, autoritățile americane au anunțat că vor livra HIMARS către autoritățile de la Kiev, dar cu condiția ca acestea să nu fie folosite pentru a lovi teritoriul Rusiei. Zelenski a confirmat public că Kievul a fost de acord cu acest lucru. Cu toate acestea, alți politicieni ucraineni nu exclud că vor urma în continuare greve pe teritoriul Rusiei.
Președintele Vladimir Putin a spus că dacă Ucraina va primi rachete cu rază lungă de acțiune, Rusia va trage concluziile corespunzătoare și va lovi acele obiecte care încă nu au fost atacate.
Президент РФ В. Путин выступил на Евразийском экономическом форуме - Sputnik Moldova, 1920, 05.06.2022
Rusia
Putin, despre decizia SUA de a livra Ucrainei sisteme de rachete cu lansare multiplă
Fluxul de știri
0