Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin, despre decizia SUA de a livra Ucrainei sisteme de rachete cu lansare multiplă

© POOL / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин выступил на Евразийском экономическом форуме
Президент РФ В. Путин выступил на Евразийском экономическом форуме - Sputnik Moldova, 1920, 05.06.2022
Abonare
Președintele Federației ruse, Vladimir Putin, a comentat decizia SUA de a livra Ucrainei sisteme noi de rachete cu lansare multiplă.
CHIȘINĂU, 5 iun – Sputnik. Putin a comentat decizia SUA de a furniza Ucrainei noi sisteme de lansare multiplă de rachete: nu este nimic nou, astfel de sisteme sunt în serviciu în armata ucraineană.
El a mai spus că americanii au decis să livreze acest armament în urma pierderilor mari de tehnică militară suferite de ucraineni. Dar, precizează președintele rus, acest lucru nu va duce la schimbarea situației pe teren.
„Pornim de la faptul că această livrare din Statele Unite și din alte țări este legată de compensarea pierderilor de acest echipament militar, nu este nimic nou aici și nu schimbă nimic în esență. Și există și cereri pentru furnizarea, să zicem, de artilerie - ei bine, aici este cam același lucru - se pare că vorbim și despre restaurarea a ceea ce a fost pierdut, distrus în timpul ostilităților", a spus Putin într-un interviu cu jurnalistul Pavel Zarubin, în emisiunea “Moscova. Kremlinul. Putin", difuzată de postul de televiziune "Rusia 1".
Vladimir Putin a mai precizat că de la începutul operațiunii militare în Ucraina, armata acestei țări avea 515 sisteme de rachete, dar 380 au fost distruse.
Interpol - Sputnik Moldova, 1920, 05.06.2022
Internațional
Avertisment al Interpolului: armele trimise în Ucraina ajung pe piața neagră
Fluxul de știri
0