Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Macron: Este vital ca Rusia să nu fie umilită

© Press service of the President of the Russian Federation / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин провел переговоры с президентом Франции Э. Макроном
Президент РФ В. Путин провел переговоры с президентом Франции Э. Макроном - Sputnik Moldova, 1920, 05.06.2022
Abonare
Președintele francez Emmanuel Macron a făcut o declarație prin care atrage atenția că Rusia nu trebuie să fie umilită, astfel încât în momentul în care luptele din Ucraina se vor opri, să poată fi găsită o soluție diplomatică.
BUCUREȘTI, 5 iun – Sputnik. Franța a transmis sâmbătă, 4 iunie 2022, un mesaj lumii întregi. Președintele Emmanuel Macron a declarat că este vital ca Rusia să nu fie umilită, astfel încât, atunci când luptele din Ucraina se vor opri, să se poată găsi o soluție diplomatică, adăugând că el crede că Parisul va juca un rol de mediator pentru a pune capăt conflictului.
„Nu trebuie să umilim Rusia pentru ca în ziua în care luptele se vor opri să putem construi o rampă de ieșire prin mijloace diplomatice", a declarat Macron într-un interviu acordat unor ziare regionale publicat sâmbătă.
"Sunt convins că rolul Franței este de a fi o putere de mediere", a spus Macron potrivit zf.ro.
Trebuie precizat că, încă din luna februarie a acestui an, când a debutat operațiunea specială a Federației Ruse în Ucraina, președintele francez Emmanuel Macron a încercat să mențină un dialog cu omologul său rus Vladimir Putin.
Poziția lui Macron a fost contestată de unii parteneri estici și baltici din Europa.
Franța a sprijinit Ucraina din punct de vedere militar și financiar, dar până acum Macron nu a fost la Kiev pentru a oferi un sprijin politic simbolic, la fel ca alți lideri UE, lucru pe care Ucraina și-a dorit să îl facă. Macron a spus că nu a exclus să meargă.
Parisul trimite arme ofensive, inclusiv tunuri obuziere Cezar luate din stocurile armatei franceze. Macron a declarat că le-a cerut producătorilor de arme să accelereze producția.
Президент РФ В. Путин выступил на Евразийском экономическом форуме - Sputnik Moldova, 1920, 05.06.2022
Rusia
Putin, despre decizia SUA de a livra Ucrainei sisteme de rachete cu lansare multiplă
Fluxul de știri
0