Analize și opinii
Pe site-ul Sputnik Moldova găsiți întotdeauna comentarii ale experților cu privire la evenimentele politice de actualitate, precum și analize ale fenomenelor sociale și economice care se produc în țară.

Jurnalist român: Ucraina nu primește nici un ban cash din Occident

© Sputnik / Alexey Vitvitsky / Accesați arhiva multimediaVladimir Zelenski
Vladimir Zelenski - Sputnik Moldova, 1920, 05.06.2022
Abonare
Andrei Bădin susține, într-o analiză, că Occidentul european pare a fi principala victimă a sancțiunilor impuse de Occident la presiunea Americii, care nici ea nu se simte bine și că Ucraina nu va primi nici un ban de la SUA, ci doar ”iluzorii arme”.
BUCUREȘTI, 5 iun – Sputnik. Cunoscutul jurnalist român Andrei Bădin explică, în cadru unei analize de pe flux24.ro, că, la peste 100 de zile de la începerea operațiunii speciale în Ucraina, comentariile din presa occidentală, dar și din cea din România, s-au schimbat radical.
Rusia a reușit să înregistreze victorii importante, chiar dacă, la un moment dat, părea în corzi și unii sperau că sancțiunile Occidentului vor afecta Rusia.
„Parțial. Deocamdată Occidentul european pare a fi principala victimă a sancțiunilor impuse de Occident la presiunea Americii, care nici ea nu se simte bine. Din povestea asta, de fapt, pierd toți…”, subliniază Bădin.
Jurnalistul român precizează că problema este alta și că înainte de debutul conflictului, Zelenski era la 13% popularitate. Buna consiliere a piarului occidental l-a ajutat la început și a crescut în sondaje. Acum vreo o lună Zelenski cerea 7 miliarde de euro pe lună pentru ca Ucraina să supraviețuiască economic. În realitate nu a primit nimic concret, doar niște arme care nu știm cum și dacă le poate folosi.
De asemenea, președintele american Joe Biden a anunțat un ”ajutor” de 40 de miliarde de dolari pentru Ucraina. Numai că același Biden are, prin fiul său, niște afaceri importante în Ucraina și multe alte interese ascunse, adaugă Bădin.
Nimeni nu a spus însă ce înseamnă cele 40 de miliarde. Împrumut, donație? Congresmanul republican Marjorie Taylor Greene a spus că, de fapt, banii sunt pentru complexul industrial militar american și restul pentru ONG-urile controlate de politicieni democrați americani (piesă cunoscută și în RO).
„În realitate, Ucraina nu primește nici un ban cash din Occident, doar iluzorii arme pe care nimeni nu știe cine le poate utiliza (armele nu sunt ciorapi pe care îi speli și îi usuci și apoi îi (re)folosești)”, spune Bădin.
Acesta a adăugat că, în locul lui Zelenski, el s-ar uita foarte atent la cei care spun că îi sunt ”prieteni” și că nici un cadou nu e gratis.
Президент РФ В. Путин выступил на Евразийском экономическом форуме - Sputnik Moldova, 1920, 05.06.2022
Rusia
Putin, despre decizia SUA de a livra Ucrainei sisteme de rachete cu lansare multiplă
Fluxul de știri
0