Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Copiii refugiați din Ucraina vor beneficia de asistență medicală gratuită

© AP Photo / Andreea AlexandruRefugiați din Ucraina
Refugiați din Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 04.06.2022
Refugiați din Ucraina. Foto de arhivă
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Bugetul estimat pentru asistența medicală destinată copiilor refugiați din Ucraina este de aproape 50 de milioane de lei.
CHIȘINĂU, 4 iun – Sputnik. Copiii ucraineni refugiați în Republica Moldova vor avea acces gratuit la servicii medicale incluse în Programul unic al asigurării obligatorii de asistență medicală. Cheltuielile în acest sens vor fi acoperite de către Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) prin intermediul Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM), în baza unui acord semnat vineri între cele două instituții.
„Astfel, copiii refugiați, inclusiv cei 100 care s-au născut în țara noastră de la începutul războiului, vor beneficia gratuit de aceleași servicii medicale ca și copiii din Republica Moldova. Printre acestea se numără examenele profilactice, inclusiv monitorizarea dezvoltării copilului, servicii de asistență medicală primară, specializată de ambulatoriu și spitalicească”, indică CNAM.
Acordul de parteneriat dintre UNICEF și CNAM prevede rambursarea, prin intermediul unui mecanism de suport bugetar cu destinație specială, a cheltuielilor legate de serviciile medicale prestate copiilor cu vârste cuprinse între 0 și 18 ani refugiați din Ucraina.
Clădirea MAE de la Moscova - Sputnik Moldova, 1920, 03.06.2022
Politică
Diplomația de la Moscova speră că Chișinăul nu va acționa împotriva cooperării cu Rusia
Fluxul de știri
0