Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

PSRM amenință Guvernul cu inițierea moțiunii de cenzură

© Photo : Miroslav RotariPartidul Socialiștilor din Republica Moldova
Partidul Socialiștilor din Republica Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 04.06.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Consiliul Republican al PSRM anunță că împuternicește fracțiunea parlamentară să inițieze demiterea "acestui guvern inutil și dăunător".
CHIȘINĂU, 4 iun – Sputnik. Partidul Socialiștilor a convocat Consiliul Republican la care a fost adoptată o declarație prin care PSRM anunță despre inițierea procedurii de demitere a Guvernului.
În același timp, socialiștii cheamă „cetățenii, partidele politice, organizațiile obștești și sindicatele să-și unească eforturile în lupta împotriva regimului”.
PSRM acuză Partidul Acțiune și Solidaritate de un eșec total în economie, agricultură, infrastructură, educație și medicină, dar și politica socială. Potrivit socialiștilor, nu există niciun domeniu de activitate în care guvernarea să fi demonstrat vreun rezultat semnificativ.
Socialiștii a acuzat-o pe Maia Sandu că ar sta în spatele dosarului penal pornit pe numele lui Igor Dodon.
"Haosul provocat de către regimul de la guvernare are ca scop de a sustrage atenția cetățenilor de la situația dezastruoasă din economia țării unde prețurile la gazele naturale, carburanți și produsele alimentare cresc în fiece zi, iar guvernul demonstrează o incompetență totală în soluționarea problemelor din țară și din societate. Atacul asupra opoziției pare deosebit de cinic în situația în care regimul de la guvernare întreprinde acțiuni care duc la instaurarea dictaturii, subordonarea țării statelor străine, dar și la o eventuală implicare a Moldovei neutre în conflicte militare", se arată în declarație.
Сonsiliul Republican al PSRM cheamă cetățenii țării, partidele politice, organizațiile obștești și sindicatele să-și unească eforturile în lupta împotriva regimului.
"Doar prin eforturi și acțiuni la nivel național va fi posibil să punem la punct guvernarea, s-o impunem să respecte toți cetățenii", se mai arată în declarația PSRM.
Fruntași ai PSRM, Olga Cebotari și Zinaida Greceanîi, la întrevedere cu ambasadorul rus Oleg Vasnețov - Sputnik Moldova, 1920, 25.05.2022
Politică
Doi fruntași ai PSRM au avut o discuție importantă cu ambasadorul Oleg Vasnețov
Fluxul de știri
0