Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Maia Sandu își face griji mari pentru perspectivele europene ale Moldovei

© Sputnik / OsmatescoMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 03.06.2022
Abonare
Președintele Maia Sandu și-a exprimat temerea că accelerarea procesului de integrare europeană a Moldovei ar putea avea loc prea târziu.
CHIȘINĂU, 3 iun – Sputnik. Vineri, în cadrul briefingului susținut în comun cu Președintele Guvernului Regatului Unit al Spaniei, Pedro Sanchez, Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a pledat pentru accelerarea procesului de integrare europeană a Moldovei și și-a exprimat temerea că dacă nu vor fi făcuți pași hotărâți, la un moment dat ar putea fi prea târziu.
Totodată, Sandu a menționat că este conștientă de complexitatea căii de eurointegrare, pe care actuala guvernare de la Chișinău vrea să o parcurgă.
„Știm că parcursul european va fi lung si complex, vrem să fim apreciați după rezultatul muncii noastre. Uniunea Europeană este un proiect de pace. Cu sprijinul Uniunii Europene Republica Moldova poate deveni un pol de pace”, a spus Sandu.
Sandu și Sanchez nu au avut timp pentru a răspunde la nicio întrebare din partea presei. Motivul invocat de reprezentanții președinției a fost „lipsa de timp”.
Octavian Armașu - Sputnik Moldova, 1920, 03.06.2022
Economie
Creditele, tot mai scumpe: BNM majorează rata de bază cu 3%
Fluxul de știri
0