Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Fără acest produs rusesc, va fi foamete în întreaga lume

© Sputnik / Vitaly Timkiv / Accesați arhiva multimediaÎngrășăminte
Îngrășăminte  - Sputnik Moldova, 1920, 03.06.2022
Abonare
Expertul Belharoev a avertizat că lipsa de îngrășăminte rusești amenință să se transforme în foamete în întreaga lume.
CHIȘINĂU, 3 iun – Sputnik. Ucraina a exportat peste 13 milioane de tone de cereale în anul 2021, prin urmare nu este principalul furnizor pe piața globală de cereale, , a explicat agenției Prime Hadjimurad Belharoev, profesor asociat al programului „Securitate economică internațională” al Institutului de Economie și Afaceri Mondiale al Universității “Prietenia Popoarelor” din Rusia.
Potrivit acestuia, liderul pe piaţa mondială de cereale este Rusia (peste 30 de milioane de tone de an în 2021), urmată de SUA şi Canada (aproximativ 26 de milioane de tone fiecare) şi Franţa (peste 19 milioane de tone).
Prin urmare, din cauza scăderii volumului ucrainean de cereale, lumea nu va înfometa. Dar iată lipsa îngrășămintelor de pe piața mondială va cauza probleme serioase.

„Rusia și Belarus sunt cei mai mari furnizori de îngrășăminte agricole din lume, iar țările occidentale au impus măsuri restrictive asupra acestui produs - porturile maritime au intrat sub incidența sancțiunilor”, a spus Belharoev, fiind citat de RIA Novosti.

În aproape toate țările lumii, stratul fertil al pământului a fost epuizat; fără aditivi chimici, nu va exista o recoltă bogată, a subliniat expertul.
Cultivarea grâului - Sputnik Moldova, 1920, 31.05.2022
Internațional
Borrell a declarant că exportul grâului din Ucraina e posibil doar cu acordul Rusiei
Fluxul de știri
0