Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Licitația privind auditul datoriilor Moldovagaz față de Gazprom a fost anulată

© Sputnik / Mihai Carausgaz
gaz - Sputnik Moldova, 1920, 03.06.2022
Abonare
Agenției Proprietăți Publice anunță că a fost anulată licitația privind auditul datoriilor Moldovagaz față de Gazprom.
CHIȘINĂU, 3 iun – Sputnik. Licitația pentru selectarea serviciilor de audit a datoriilor companiei Moldovagaz față de concernul rus Gazprom a fost anulată. Anunțul a fost făcut de Agenția Proprietăți Publice.
"Grupul de achiziții din cadrul Agenției Proprietăți Publice a decis să anuleze licitația pentru selectarea serviciilor de audit a datoriilor SA Moldova Gaz față de Gazprom", anunță APP.
Potrivit agenției, temeiul acestei decizii este expirarea termenului de livrare a rezultatului auditului.
Agenția Proprietăți Publice urmează să actualizeze caietul de sarcini și să relanseze licitația în termeni proximi.
Trebuie să ne înțelegem cu Gazprom, chiar dacă cancelariile europene ne interzic asta - Sputnik Moldova, 1920, 03.06.2022
Podcasturi
"Trebuie să ne înțelegem cu Gazprom, chiar dacă cancelariile europene ne interzic asta"
Amintim că termenul limită pentru efectuarea auditului și stabilirea sumei exacte a datoriei a fost 1 mai, însă nu a fost prezentat. În luna aprilie, „Moldovagaz” a cerut concernului rus „Gazprom” prelungirea perioadei de valabilitate a acordurilor privind auditul datoriilor. Reprezentanții guvernării de la Chișinău au subliniat în repetate rânduri că mai multe companii, care ar fi putut efectua un audit profesionist, au refuzat să participe la licitația de achiziție a acestor servicii din cauza situației complicate din regiune.
Efectuarea auditului la SA Moldovagaz este parte a acordurilor la care s-a ajuns în cadrul negocierilor dintre reprezentanții Guvernului Republicii Moldova, Gazprom și Moldovagaz cu privire la contractul pe termen lung de furnizare a gazului în țara noastră.
Auditul trebuia să stabilească suma datoriei Moldovei către Gazprom pentru combustibilul furnizat țării în anii precedenți. Între Guvernul Republicii Moldova și Gazprom există anumite nepotriviri în ceea ce privește suma datoriei acumulate pentru gazul deja consumat.
Potrivit viceprim-ministrului Andrei Spînu, după stabilirea termenelor controlului, Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale împreună cu Agenția Proprietății Publice trebuiau să inițieze o licitație internațională pentru selectarea unei firme de audit.
Газовая конфорка - Sputnik Moldova, 1920, 01.06.2022
Economie
Ce preț va achita Republica Moldova pentru gazul natural livrat în luna iunie - detalii
Fluxul de știri
0