Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Ce preț va achita Republica Moldova pentru gazul natural livrat în luna iunie - detalii

© Sputnik / Mihai CarausГазовая конфорка
Газовая конфорка - Sputnik Moldova, 1920, 01.06.2022
Abonare
Directorul „Moldovagaz” anunță ce preț va achita Republica Moldova pentru livrarea de gaz natural de la „Gazprom”.
CHIȘINĂU, 1 iun - Sputnik. Republica Moldova va achita aproximativ 880 de dolari pentru gazul natural livrat în luna iunie de către concernul rus „Gazprom”.
Despre aceasta a anunțat directorul „Moldovagaz” Vadim Ceban pe canalul său de Telegram. Potrivit lui Ceban, livrarea de gaze naturale are loc conform termenilor contractului.

„Livrările de gaze naturale către Republica Moldova se desfășoară în conformitate cu termenii contractului cu „Gazprom”. Prețul de achiziție în luna iunie va fi de aproximativ 880 de dolari per mia de metri cubi pentru SA „Moldovagaz”, ținând cont de puterea calorică”, a scris Vadim Ceban pe Telegram.

De precizat, de astăzi intră în vigoare noile tarife la gazul natural, care va fi de 18 lei și 61 de bani pentru un metru cub. Decizia a fost luată cu puțin timp în urmă de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică.
Conform instituţiei, decizia ANRE vine să realizeze punctul 1 al Dispoziției nr. 24 din 31 mai 2022 a Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova și să ajusteze prețurile în conformitate cu Metodologia de calculare, aprobare și aplicare a prețurilor reglementate pentru furnizarea gazelor naturale, aprobată prin Hotărârea ANRE, cu aplicarea acestora începând cu 1 iunie 2022.
Sediul SA „Moldovagaz” - Sputnik Moldova, 1920, 31.05.2022
Economie
„Moldovagaz” a încheiat anul financiar cu un profit de peste 11 milioane de lei
Fluxul de știri
0