Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia avertizează cu privire la riscul unui conflict direct cu SUA

© Sputnik / Alexander Natruskin / BRICS Photohost / Accesați arhiva multimediaФорум руководителей ведущих СМИ государств-участников БРИКС "Пути создания общего информационного пространства БРИКС"
Форум руководителей ведущих СМИ государств-участников БРИКС Пути создания общего информационного пространства БРИКС - Sputnik Moldova, 1920, 02.06.2022
Abonare
SUA se află în curs de a intra în conflict direct cu Rusia, trimițând lansatoare de rachete către Kiev, a avertizat un diplomat rus de top.
BUCUREŞTI, 2 iun – Sputnik. Înarmarea Ucrainei de către Washington cu arme mai grele crește riscul unei confruntări directe dintre SUA și Rusia, în ciuda declaraţiilor americanilor despre atenuarea unei astfel de posibilități, a declarat miercuri adjunctul ministrului rus de Externe Serghei Riabkov.
Diplomatul a comentat știrea potrivit căreia SUA au decis să furnizeze Ucrainei lansatoare de rachete multiple HIMARS. Washingtonul a insistat că sistemul de armament nu va permite forțelor ucrainene să atace Rusia și susține că previne un scenariu în care Moscova ar putea considera SUA ca fiind parte la conflict.
„Nu livrăm arme care să le permită ucrainenilor să atace Rusia din interiorul Ucrainei, iar președintele [Joe] Biden a fost foarte clar în acest sens. Nu vom deveni [o] parte a războiului”, a declarat reprezentantul SUA la ONU, Linda Thomas-Greenfield, cu privire la livrări.
Riabkov nu a fost de acord cu aceste argumente, spunând că SUA determină agravarea conflictului.
„Orice livrare de arme, care continuă și escaladează, crește riscul unei astfel de evoluții”, a spus Riabkov jurnaliştilor, referindu-se la posibilitatea unei confruntări directe între Rusia și SUA, potrivit RT.
Diplomatul a adăugat că, de ani de zile, SUA nu au făcut nimic pentru a preveni o escaladare a tensiunilor cu Rusia în Ucraina. Acestea au ignorat ultimele încercări ale Moscovei de a negocia un acord cu caracter obligatoriu din punct de vedere juridic care ar fi abordat îngrijorările Rusiei cu privire la extinderea NATO în Europa, a subliniat diplomatul rus. După ce au izbucnit ostilitățile în februarie, „rămășițele unei atitudini sănătoase cu privire la situație au fost spulberate”, a adăugat acesta.
Washingtonul „îşi menţine atitudinea pe care am caracterizat-o de multe ori drept o intenție de a purta război până la ultimul ucrainean, ceea ce reflectă scopul de a provoca – după cum spun ei înșiși – înfrângerea strategică a Rusiei. Acest lucru este fără precedent. Acest lucru este periculos”, a atras atenţia Riabkov.
Rusia și China vor crește tranzacțiile în yuani și ruble - Sputnik Moldova, 1920, 01.06.2022
Economie
Rusia și China vor crește tranzacțiile în yuani și ruble
Fluxul de știri
0