Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Nu există comunicare între Kremlin și Casa Albă - Peskov

© Sputnik / Sergey Guneev / Accesați arhiva multimediaДмитрий Песков, фото из архива
Дмитрий Песков, фото из архива - Sputnik Moldova, 1920, 02.06.2022
Abonare
Purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, a spus că nu există comunicare între Kremlin și Casa Albă.
CHIȘINĂU, 2 iun – Sputnik. Orice interacțiune între Kremlin și Casa Albă a încetat practic, a declarat pentru RIA Novosti purtătorul de cuvânt al președintelui rus Dmitri Peskov.
"Putem spune că nu, acum - nu. Acum toate contactele sunt practic lipsă", a spus el, răspunzând la întrebarea ce viza relațiile dintre cele două instituții.
După cum a remarcat cu o zi înainte ambasadorul pentru misiuni speciale al Ministerului de Externe al Rusiei, Grigori Mașkov, posibilitățile de a ajunge la compromisuri cu Statele Unite în toate structurile multilaterale au fost reduse la minimum după 24 februarie, datorită poziției Washingtonului și a aliaților săi.
Din 24 februarie, Rusia desfășoară o operațiune militară specială de demilitarizare și denazificare a Ucrainei. Vladimir Putin a spus că obiectivul acesteia este „protecția oamenilor care au fost supuși hărțuirii și genocidului de către regimul de la Kiev timp de opt ani”.
Statele Unite și alte țări au impus mai multe pachete de sancțiuni pe scară largă de la începutul operațiunii speciale ruse.
Statele însele au fost puternic lovite de aceste restricții: prețurile carburanților au crescut vertiginos, inflația a atins un vârf și au existat întreruperi în anumite categorii de mărfuri din magazine. Toate acestea s-au reflectat în evaluările președintelui Joe Biden, a cărui popularitate în rândul concetățenilor în ultimele luni a actualizat în mod regulat anti-recordurile.
Vladimir Putin a subliniat că politica de descurajare și slăbire a Rusiei este o strategie pe termen lung a Occidentului, iar sancțiunile au dat o lovitură gravă întregii economii globale. Potrivit acestuia, obiectivul principal al Statelor Unite și al Europei este acela de a înrăutăți viața a milioane de oameni.
Форум руководителей ведущих СМИ государств-участников БРИКС Пути создания общего информационного пространства БРИКС - Sputnik Moldova, 1920, 02.06.2022
Rusia
Rusia avertizează cu privire la riscul unui conflict direct cu SUA
Fluxul de știri
0