Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Majoritatea mercenarilor străini care au luptat pentru Kiev a fost distrusă

© Russian Defence Ministry / Accesați arhiva multimediaUltimul grup al luptătorilor ucraineni care au capitulat la Azovstal
Ultimul grup al luptătorilor ucraineni care au capitulat la Azovstal  - Sputnik Moldova, 1920, 02.06.2022
Abonare
Ministerul rus al Apărării: numărul mercenarilor străini din Ucraina a scăzut de la 6,6 mii la 3,5 mii de oameni.
CHIȘINĂU, 3 iun – Sputnik. Majoritatea mercenarilor străini din Ucraina au fost distruși în luptă din cauza pregătirii lor slabe, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, Igor Konașenkov.
„Sute de mercenari străini din Ucraina au fost distruși de armele rusești de precizie înaltă cu rază lungă de acțiune, la scurt timp după sosirea lor în locurile în care au urmat instruirea în subunităților tactice. Dar majoritatea mercenarilor au fost distruși în zona de luptă din cauza nivelului scăzut de pregătire și a lipsei unei experiențe reale de luptă”, a spus generalul-maior.
El a adăugat că numărul total de mercenari străini din Ucraina sa redus aproape la jumătate - de la 6,6 la 3,5 mii de oameni. În același timp, fluxul lor aproape a încetat de la începutul lunii mai.
Mercenarii luați prizonieri, în timpul interogatoriilor, se plâng că comandanții unităților Forțelor Armate ale Ucrainei și Gărzii Naționale, în efortul de a reduce pierderile în rândul personalului lor militar, îi sacrifică în primul rând pe străinii, a continuat Konașenkov.
Din cauza pierderilor grele, mercenarii caută să părăsească Ucraina, dar acest lucru este împiedicat de autoritățile ucrainene.
„Din cauza că regimul de la Kiev ascunde numărul adevărat al pierderilor și a lipsei rămășițelor pământești ale mercenarilor morți, rudele lor din țările lor de reședință, pur și simplu, nu știu despre moartea lor. Confruntându-se cu o situație reală de luptă și cu pierderi grele în rândul personalului militar al Forțelor Armate ale Ucrainei, al Gărzii Naționale și al străinilor, un număr semnificativ de mercenari preferă să părăsească teritoriul Ucrainei cât mai curând posibil, dar regimul de la Kiev, pe toate căile, îi împiedică să plece în străinătate”, a spus Konașenkov.
El a amintit că, în conformitate cu dreptul internațional umanitar, mercenarii nu sunt considerați combatanți, așa că, în cel mai bun caz, pe aceștia îi așteaptă răspunderea penală.
În același timp, încercările de a garanta protecție juridică străinilor, incluzându-i pe lista unităților Forțelor Armate ale Ucrainei sau Gărzii Naționale, sau de a le elibera pașapoarte ucrainene, nu vor ajuta la eschivarea de la răspundere, a conchis reprezentantul Ministerului rus al Apărării, fiind citat de RIA Novosti.
Soldați NATO - Sputnik Moldova, 1920, 01.06.2022
Editoriale
După Ucraina, NATO va arunca statele Baltice în cuptor
Din 24 februarie, Rusia desfășoară o operațiune militară de denazificare și demilitarizare a Ucrainei. Vladimir Putin spus că obiectivul aceste este „protecția oamenilor care au fost supuși hărțuirii și genocidului de către regimul de la Kiev timp de opt ani”.
Potrivit Ministerului Apărării, până la sfârșitul lunii martie, armata rusă a finalizat principalele sarcini ale primei etape - a redus semnificativ potențialul de luptă al Ucrainei. Scopul principal al operațiunii din departament a fost numit eliberarea Donbas-ului.
Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Moldova, 1920, 04.05.2022
Rusia
Moscova: În Ucraina, alături de naționaliștii din Azov, luptă și mercenari din Israel
Fluxul de știri
0