Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Moscova: În Ucraina, alături de naționaliștii din Azov, luptă și mercenari din Israel

© Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaБрифинг официального представителя МИД России М. Захаровой
Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Moldova, 1920, 04.05.2022
Abonare
Reprezentantul Ministerului Afacerilor Externe de la Moscova, Maria Zaharova, a declarat că mercenari din Israel luptă în Ucraina împreună cu mercenarii din regimentului Azov.
CHIȘINĂU, 4 apr – Sputnik. În Ucraina, alături de unitățile regimentului Azov (împotriva militanților căruia a fost inițiat un dosar penal în Federația Rusă), luptă mercenari din Israel, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.
„Totuși, voi spune ceea ce puțin probabil vor dori să audă chiar politicienii din Israel, care acum desfășoară o așa-zisă campanie de informare, nu vor dori să audă asta. Poate că vor fi interesați să audă. În Ucraina, acum, de fapt, mercenarii israelieni luptă umăr la umăr cu luptătorii Azov”, a declarat Zaharova la radioul Sputnik.
Reprezentantul Ministerului Afacerilor Externe a adăugat că Israelul nu poate ignora acest lucru. „Am văzut videoclipul, faptele, materialele”, a explicat Zaharova.
Anterior, ministrul israelian de Externe, Yair Lapid, a declarat că așteaptă scuze din partea rusă pentru declarația omologul său rus, Serghei Lavrov, iar ambasadorul rus în Israel, Anatoli Viktorov, a fost convocat la Ministerul de Externe izraelian pentru a oferi explicații.
Duminică, Lavrov, într-un interviu acordat companiei italiene de televiziune Mediaset, a spus că în Ucraina există nazisificare și militanții capturați ai batalioanelor naționaliste poartă tatuaje cu simboluri neonaziste.
În același timp, Lavrov a pus la îndoială afirmațiile lui Vladimir Zelenski, care neagă că în țara sa ar exista nazism, întrucât el însuși este evreu de naționalitate. Șeful Ministerului rus de Externe a spus că „asta nu înseamnă absolut nimic” pentru că „înțeleptul popor evreu spune că cei mai înflăcărați antisemiți sunt de obicei evrei”.
Майя Санду - Sputnik Moldova, 1920, 04.05.2022
Politică
Sandu, despre riscul unui conflict militar în Republica Moldova: Nu există
Fluxul de știri
0