Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

BCS cere excluderea de pe ordinea de zi a modificării Legii libertății de exprimare

© Public Domain / Parlamentul Republicii MoldovaЗаседание парламента Молдовы 19 мая 2022
Заседание парламента Молдовы 19 мая 2022 - Sputnik Moldova, 1920, 02.06.2022
Abonare
Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au solicitat excluderea de pe ordinea de zi a ședinței a proiectului privind modificarea Legii cu privire la libertatea de exprimare.
CHIȘINĂU, 2 iun - Sputnik. Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au solicitat excluderea de pe ordinea de zi a ședinței de astăzi a Parlamentului de lege pentru modificarea unor acte normative la Legea privind Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova și la Legea cu privire la libertatea de exprimare.
Deputatul socialist Adela Răileanu a motivat solicitarea de a exclude acest proiect de pe ordinea de zi pe motivul nerespectării legislative. Potrivit deputatului, printr-un amendament, întregul concept al proiectului a fost modificat. Mai mult, Răileanu susține că au fost admise abateri legate de înregistrarea și prezentarea amendamentului la acest proiect.
Socialista mai spune că este vorba de amendamentul elaborat de deputații Liliana Nicolăescu-Onofrei, Marcela Adam și Virgiliu Pâslariuc, care a fost înaintat cu încălcarea procedurii stabilite de regulamentul Parlamentului și nu este pasibil pentru examinare sau de o ulterioară aprobare.
„Amendamentul a fost înregistrat cu omiterea termenelor stabilite prin lege. După aprobarea în prima lectură, deputații sunt în drept să înainteze amendamente în termen de zece zile de la data aprobării acestuia. Proiectul de lege numărul 123 a fost aprobat în prima lectură pe data de 7 aprilie. Termenul limită legal pentru înregistrarea amendamentului a expirat pe data de 17 aprilie”, a declarat Adela Răileanu.
Deputații nu au susținut solicitarea fracțiunii BCS. Proiectul de lege de lege pentru modificarea unor acte normative la Legea privind Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova și la Legea cu privire la libertatea de exprimare urmează să fie examinat și supus votului pentru lectură finală.
Parlament - Sputnik Moldova, 1920, 07.04.2022
Politică
„Legea dezinformării”, votată cu scandal în prima lectură: Ce prevede
Fluxul de știri
0