Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

„Moldovagaz” a încheiat anul financiar cu un profit de peste 11 milioane de lei

© Sputnik / Mihai CarausSediul SA „Moldovagaz”
Sediul SA „Moldovagaz” - Sputnik Moldova, 1920, 31.05.2022
Abonare
Serviciul de presă al SA „Moldovagaz” anunță că întreprinderea a obținut în ultimul an financiar un profit de peste 11 milioane de lei.
CHIȘINĂU, 31 mai - Sputnik. Recent a avut loc Adunarea generală extraordinară a acționarilor SA „Moldovagaz”, care a aprobat raportul financiar al companiei pentru anul 2021, avflăm dintr-uun comunicat publicat pe site-ul întreprinderii.
„Pe baza rezultatelor activității sale, în perioada de referință este înregistrat un profit operațional de 176 milioane lei. Totodată, în urma activității financiare este înregistrată o pierdere din cauza diferențelor ratei de schimb valutar ca urmare a reevaluării datoriilor formate în perioada precedentă, în sumă de 366,8 milioane lei. În urma acesteia, în anul 2021, SA „Moldovagaz” a înregistrat o pierdere înainte de impozitare în valoare de 190,8 milioane lei”, este menționat în comunicatul citat.
Compania mai precizează că în 2021 grupul „Moldovagaz” a obținut un profit din activități operaționale în sumă de 375,5 milioane lei. Totodată, din activități financiare s-a înregistrat o pierdere de 364,4 milioane lei, în urma căreia, anul trecut, grupul „Moldovagaz” a înregistrat un profit consolidat înainte de impozitare în valoare de 11,1 milioane lei.
Moldovagaz - Sputnik Moldova, 1920, 31.05.2022
Economie
Actuala conducere a SA „Moldovagaz” a fost realeasă în funcție
Fluxul de știri
0