Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Iată ce le promite Guvernul Gavrilița tinerilor care inițiază afaceri

© Sputnik / Vitaliy Belousov / Accesați arhiva multimediaTineret, proiecte, inițiative
Tineret, proiecte, inițiative - Sputnik Moldova, 1920, 01.06.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Guvernul: Tinerii, care vor să inițieze sau să dezvolte o afacere, pot beneficia de finanțare nerambursabilă sau de credit cu porțiune de grant.
CHIȘINĂU, 1 mai – Sputnik. Tinerii care vor să inițieze sau să dezvolte o afacere pot beneficia de finanțare nerambursabilă sau de credit cu porțiune de grant, informează serviciul de presă al Guvernului.
În acest sens a fost aprobat miercuri la ședința executivului Programul „Start pentru Tineri: o afacere durabilă la tine acasă”, implementat de Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM).
„Prin intermediul programului, vor fi oferite granturi de până la 200 mii de lei tinerilor care își propun să se lanseze în afaceri. Finanțarea din partea statului va constitui până la 70% din valoarea proiectului investițional, iar tinerii vor veni cu o contribuție de doar 30%”, este menționat în comunicatul guvernului.
Din aceeași sursă ,mai aflăm și despre un alt mecanism destinat tinerilor – e vorba despre Programul de credite cu porțiune de grant.
„Acesta va combina finanțarea acordată sub formă de grant cu resurse creditare avantajoase, oferite prin intermediul băncilor comerciale și Oficiul de Gestionare a Proiectelor de Asistență Externă (OGPAE). Valoarea pachetului financiar va ajunge până la 1,7 milioane lei și va include porțiunea de împrumut rambursabil de 85% și porțiunea de grant de 15%”, precizează sursa oficială.
Unde se duc banii europeni ? - Sputnik Moldova, 1920, 31.05.2022
Podcasturi
Boris Foca: "Unde se duc banii care vin din Europa?"
Fluxul de știri
0