Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Viktor Orban anunță o mare victorie împotriva Comisiei Europene

© AFP 2024 / ATTILA KISBENEDEKViktor Orban
Viktor Orban - Sputnik Moldova, 1920, 31.05.2022
Abonare
Prim-ministrul ungar Viktor Orban a declarat că a apărat reducerea cheltuielilor cu utilităţile şi a reuşit să respingă propunerea Comisiei Europene care ar fi interzis utilizarea petrolului de origine rusească în Ungaria
CHIȘINĂU, 31 mai - Sputnik, Daniela Porovăț. Prim-ministrul ungar Viktor Orban a reușit o mare victorie împotriva Bruxelles-ului, el apărând reducerea cheltuielilor cu utilităţile în Ungaria şi respingerea propunerii Comisiei Europene care ar fi interzis utilizarea petrolului de origine rusească în Ungaria.
“Avem destule probleme şi fără aceasta. Preţurile la energie sunt exorbitante, inflaţia ridicată şi, din cauza sancţiunilor, întreaga Europă se află în pragul unei crize economice globale. În aceste circumstanţe, ar fi fost insuportabil pentru noi să fim nevoiţi să administrăm economia ungară cu petrol mai scump. Acesta ar fi fost echivalent cu o bombă nucleară. Dar am reuşit să o evităm”, a declarat premierul.
El a precizat că a reuşit un acord potrivit căruia ţările care se aprovizionează cu petrol prin conducte pot continua şi în viitor să-şi administreze economia în condiţiile de până acum.
”Familiile pot dormi liniştite la noapte, propunerea cea mai înfiorătoare a putut fi înlăturată”, a adăugat Viktor Orban.
Drapelul UE - Sputnik Moldova, 1920, 31.05.2022
Politică
Analiști occidentali: în UE se prefigurează o decepție legată de sancțiunile antirusești
Fluxul de știri
0