Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova, 1920
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Analiști occidentali: în UE se prefigurează o decepție legată de sancțiunile antirusești

© Sputnik / Владимир АстапковичDrapelul UE
Drapelul UE - Sputnik Moldova, 1920, 31.05.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Un analist de la Bloomberg a ajuns la concluzia că UE și-a cam epuizat posibilitățile de a-i provoca daune Rusiei
CHIȘINĂU, 31 mai – Sputnik. În Uniunea Europeană se prefigurează o decepție legată de sancțiunile adoptate împotriva Rusiei, care au ajuns la limita posibilităților pe care le are UE de a-i provoca daune Rusiei, scriu într-un material de analiză autorii John Follain și Alberto Nardelli citați de RIA Novosti.
Ei amintesc și despre planurile UE de a pune embargo pe importul petrolului din Rusia printr-un nou pachet de sancțiuni, asupra căruia așa și nu poate fi atins un compromis. Grecia, de exemplu, se opune interdicției ca petrolul rusesc să fie transportat de companiile țărilor terțe pa cale navală, iar Ungaria se opune categoric acestui embargo. De asemenea, mai multe țări au acceptat să plătească în ruble pentru gazul rusesc așa cum a stabilit Moscova.
Anterior un consilier al lui Joseph Borrell s-a arătat deranjat de faptul că unitatea în cadrul UE este pusă la grea încercare din cauza incapacității atingerii compromisului privind embargoul la petrolul din Rusia.
European Union flags flap in the wind as two gardeners work on the outside of EU headquarters in Brussels, Wednesday, Sept. 11, 2019.  - Sputnik Moldova, 1920, 30.05.2022
Internațional
Ambasadorii UE nu sunt în stare să ajungă la un acord privind sancțiunile petroliere
Fluxul de știri
0