Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Procurorii cer recuzarea unui judecător care urma să examineze recursul în cazul lui Dodon

© SputnikIgor Dodon
Igor Dodon - Sputnik Moldova, 1920, 31.05.2022
Abonare
Procurorii au solicitat recuzarea unui judecător din completul care urmează să se pronunțe asupra recursului în privința lui Igor Dodon.
CHIȘINĂU, 31 mai - Sputnik. Procurorii Eugenia Zubco și Petru Iarmaliuc au cerut recuzarea judecătorului Ghendie Morozan din completul de judecată de la Curtea de Apel Chișinău, care urmează să se pronunțe pe recursurile în cazul lui Igor Dodon.
„S-a solicitat recuzarea judecătorului Ghenadie Morozan având în vedere legăturile de rudenie pe care dumnealui le invoca de fiecare dată când se examinau cauzele penale în privința cetățeanului Republicii Moldova Vladimir Plahotniuc”, a declarat procurorul Eugenia Zubco.
Potrivit procurorilor, acum urmează să se ia decizia în privința recuzării judecătorului. În cazul în care solicitarea de recuzare nu va fi acceptată se va purcede la examinarea recursurilor în completul actual de judecători. Petru Iarmaliuc a precizat că ei vor prezenta instanței probe care reprezintă temei pentru recuzarea lui Ghenadie Morozan.
Totodată, Petru Iarmaliuc a precizat că și Vladimir Plahotniuc are statut de învinuit în cazul lui Dodon.
„Igor Dodon a pretins acceptat și primit bani, iar Plahotniuc a promis, oferit și a dat”, a declarat procurorul de caz.
Amintim, astăzi urmează să fie examinat recursul procurorilor la decizia instanței de a-l plasa pe Igor Dodon în arest la domiciliu. Procurorii cer arest preventiv cu executare la penitenciarul 13.
Igor Dodon - Sputnik Moldova, 1920, 29.05.2022
Politică
Dodon: Dosarul meu este comandat politic
Fluxul de știri
0