Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Găgăuzii se opun paradei LGBT

© Sputnik / Mihai CarausAdunarea populara a Gagauziei
Adunarea populara a Gagauziei - Sputnik Moldova, 1920, 25.05.2022
Abonare
Deputații Adunării Naționale a Găgăuziei s-au pronunțat categoric împotriva desfășurării paradei LGBT.
CHIȘINĂU, 25 mai – Sputnik. Adunarea Populară a Găgăuziei a adoptat, în ședința de miercuri, rezoluția „Cu privire la interzicerea propagandei relațiilor netradiționale, LGBT pe teritoriul UAT Găgăuzia (Gagauz Yeri)”.
Parlamentarii locali de la Comrat au fost categoric împotriva desfășurării festivalului comunității LGBT „Moldova Pride”. Deputatul Piotr Fazlî a spus că Adunarea Populară „ar trebui să aibă o atitudine tranșantă în această problemă”.
El a menționat că promovarea relațiilor netradiționale între oameni „este în detrimentul fundamentului nostru creștin”.
"Dumnezeu a spus că familia este compusă din bărbat, femeie și copii. Trebuie să respectăm acest principiu: un părinte este bărbat, celălalt părinte este femeie", a adăugat Piotr Fazlî.
Deputatul Grigori Cadîn a propus ca anul acesta să sărbătorească mai larg Ziua Familiei, Iubirii și Fidelității în Găgăuzia.
Vicepreședintele Comitetului Executiv al Găgăuziei Olesia Tanasoglo a subliniat că autoritățile autonomiei „suțin doar doar familiile tradiționale și educația tradițională”.
„Dacă vom marca încă o dată la scară mare sărbătoarea familiei, a iubirii și a fidelității, va fi doar un plus pentru familiile noastre”, a spus Olesia Tanasoglo.
Potrivit președintelui Adunării Naționale a Găgăuziei, Dmitri Konstantinov, „poziția întregii Găgăuzii, a Comitetului Executiv și a Adunării Populare în această problemă este aceeași”.
Anterior s-a anunțat că în perioada 13 – 19 iunie va avea loc la Chișinău un festival al comunității LGBT. Evenimentul se va încheia cu un marș de solidaritate.
Adunarea Populară a Găgăuziei (PAG) a adoptat în ședința de miercuri o rezoluție „Cu privire la interzicerea propagandei relațiilor netradiționale, LGBT pe teritoriul UAT Găgăuzia (Gagauz Yeri)”.
Demonstrație LGBT la Parlamentul European - Sputnik Moldova, 1920, 14.04.2022
Politică
UE va impune ideologia LGBT chiar trecând cu pantofii peste democrație
Fluxul de știri
0