Editoriale
Editorialiștii Sputnik și RIA Novosti analizează procesele politice și sociale din țara noastră și din lume și fac pronosticuri privind evoluțiile ulterioare

„Încercuirea” din Severodonețk sparge „unitatea” Europei

© AP Photo / Andrej CukicImagine simbol
Imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 31.05.2022
Abonare
„Încercuirea” din Severodonețk a Forțelor Armate ale Ucrainei amintește regimului de la Kiev și țărilor NATO de înfrângerea inevitabilă în confruntarea cu Rusia.
Războiul proxy împotriva Rusiei cu mâinile naziștilor ucraineni și demonizarea Moscovei de către mass-media controlată nu permit Occidentului colectiv să schimbe realitatea în care operațiunea specială a Forțelor Armate Ruse își atinge în mod metodic obiectivele - eliberarea Donbas-ului, demilitarizarea și denazificarea Ucrainei.
„Încercuirea” din Severodonețk a Forțelor Armate ale Ucrainei amintește regimului de la Kiev și țărilor NATO de înfrângerea inevitabilă în confruntarea cu Rusia.
„Frontul de Est” din Donbas a fost spart, unitățile Forțelor Armate ale Ucrainei se retrag spre vest. Gruparea trupelor ucrainene din aglomerația Severodonețk-Lisiceansk este înconjurată și împărțită în sectoare separate. Unitățile Forțelor Armate ale Ucrainei au fost alungate din zona rezidențială Severodonețk, o retragere organizată este imposibilă. Chiar și Statul Major ucrainean a confirmat luni că unitățile rusești acționează activ în oraș. Civilii, care au învățat din experiența amară a locuitorilor din Mariupol, au plecat de aici înainte de a putea fi folosiți ca „scut uman”.
Unitățile ruse au ajuns pe șoseaua Lisiceansk-Bahmut și au decupat pe 18 mai gruparea Forțelor Armate ale Ucrainei din Severodonețk de la baze și rezerve. Autoritățile ucrainene au confirmat blocada abia 12 zile mai târziu, când „încercuirea” a fost complet formată. Anterior, reprezentantul regimului de la Kiev în Donbas, Serghei Gaidai, a raportat bucuros despre numeroasele atacuri respinse și tancuri distruse - o practică obișnuită de a dezinforma propria populație.
Dezvoltând succesul în Donbas, trupele ruse nivelează simultan linia frontului la sud-vest de Popasna. Bahmut și aglomerația Slaveansk-Kramatorsk, care se află la cincizeci de kilometri de Lisiceansk, pot deveni noi zone de „încercuiri” pentru Forțele Armate ale Ucrainei la începutul verii. Iar jurnaliștii occidentali de la fața locului confirmă situația din Donbas, care este critică pentru gruparea ucrainean.
Solnțepek - Sputnik Moldova, 1920, 29.05.2022
Editoriale
Cum funcționează „Solnțepek-ul” rusesc în Ucraina
În a doua etapă a operațiunii speciale, comandamentul rus folosește în mod activ tactica atacul masiv cu artilerie, la care Forțele Armate ale Ucrainei nu se pot opune. Utilizarea masivă a artileriei asupra pozițiilor inamicului are loc cu folosirea artileriei autopropulsate și remorcate, cu sprijinul aviației și reglarea focului cu tehnică nepilotată. Trupele ucrainene din Donbass sunt demoralizate, refuzând tot mai mult să ocupe poziții de luptă, fugind sau predându-se în masă.
Între timp, la Kiev, escaladează confruntarea dintre centrele politice și militare de influență asupra președintelui Vladimir Zelenski. Politicienii cer ca Severodonețkul să fie păstrat cu orice preț, ca „simbol al rezistenței”. Militarii propun retragerea și menținerea capacității de luptă a Forțelor Armate ale Ucrainei. Anturajul conturează perspectiva „evacuării” conform scenariului Mariupol. Realitatea nu coincide deloc cu scenariile propagandiştilor de la Kiev şi Washington.

Revizuirea valorilor

Occidentul colectiv este serios alarmat de succesele armatei ruse. Există o divizare din ce în ce mai mare între aliații europeni ai SUA în ceea ce privește continuarea războiului proxy din Ucraina. Desigur, americanii nu intenționează să plătească cu generozitate fuga „cyborg-ilor” ucraineni din Donbas și mai departe spre vest. Toată lumea își amintește cât de repede a dispărut armata (și democrația) afgană – un aliat cheie al SUA în afara NATO – în august 2021.
Occidentul nu este interesat ca talentatul comediant Vladimir Zelenski să devină o nouă dovadă vie a slăbiciunii militaro-politice a „hegemonului” - în compania „liderilor” fugari ai formatului Ashraf Ghani, Juan Guaido și Svetlana Tihanovskaia. Prin urmare, Severodonețk este un punct de control al lipsei de viabilitate a regimului de la Kiev, creat de americani cu un scop foarte precis (slăbirea Rusiei).
„Extinderea” neprogramată a Federației Ruse către granițele Poloniei și României, cu acces la problema teritoriilor disputate ale Finlandei este un coșmar al Washingtonului și Bruxelles-ului, care începe să devină realitate. Pe fundalul „încercuirilor” infernale din Donbas, Occidentul colectiv conștientizează dureros faptul că sancțiunile anti-ruse ale Statelor Unite și ale Uniunii Europene, furnizarea de arme NATO și contraatacurile sinucigașe ale Forțelor Armate ale Ucrainei – nu vor opri operațiunea militară specială rusă în Ucraina, regimul de la Kiev este practic condamnat. Greșeala geopolitică colosală a Washingtonului îi îngrozește pe americani și pe aliații lor cu consecințe imediate și deja tangibile - creșterea prețurilor, sărăcirea clasei de mijloc, foamea, frigul și fluxurile de refugiați. Ca să nu mai vorbim de respirația apropiată a războiului nuclear.
Olaf Scholz la Davos - Sputnik Moldova, 1920, 27.05.2022
Editoriale
Mesianismul ucrainean a întâlnit masochismul occidental
Occidentul a pus pe pauză furnizarea de arme grele către regimul de la Kiev, deoarece mai-mai sunt gata să poposească în Germania și Polonia rachetele hipersonice „Kinjal”, care nu au citit articolul 5 din Carta NATO. Logica escaladării ucrainene sugerează că „hegemonul” poate fi primul care ar putea suferi sau cel mai mult. Apoi va veni iarna, Uniunea Europeană va trebui să pornească rapid Nord Stream 2 și să ceară cu umilință Moscovei o reducere pentru gazul siberian. Refugiații americani se vor îndrepta spre Mexic și Venezuela.
Intensitatea retoricii și propagandei anti-ruse în mass-media occidentală este în mod natural în scădere. Așadar, pe site-ul canalului Fox News TV, popular în Statele Unite, titlul fierbinte „Războiul ruso-ucrainean” a dispărut brusc; Evoluția titlurilor popularului ziar britanic The Telegraph este curioasă: 5 mai - „Rusia umilită pierde o bătălie epocală”, 12 mai - „Victoria asupra lui Putin ne va costa un preț mare”, 26 mai - „Putin este pe cale să obțină o victorie șocantă”. The Hill scrie: „A umili Rusia este o nesăbuire”. Washington Post relatează că mercenarii străini care au fugit din Ucraina nu sfătuiesc să se lupte împotriva puternicei armate ruse.
Retorica „victorioasă” a autorităților de la Kiev devine și ea un lucru din trecut, stările de panică cresc pe Bankovaea. Călătoria de ieri a actorului suprem Zelenski la Harkov pare jalnică în mass-media. Lipsa educației militare și experiența politică insuficientă a actualului președinte ucrainean fac călătoriile „în prima linie” în mod deliberat teatrale și inutile pentru eficacitatea de luptă a Forțelor Armate ale Ucrainei.
Nicio țară nu este capabilă tehnologic să ofere regimului de la Kiev cel puțin 400 de avioane și 300 de tancuri de modificări moderne într-un timp scurt pentru a opri ofensiva armatei ruse. Resursele militare ale Forțelor Armate ale Ucrainei sunt epuizate. Armele occidentale sunt zdrobite de loviturile rusești cu rachete ghidate de precizie pe întreg teritoriul ucrainean. Infrastructura militară a Ucrainei este practic distrusă. Motorina și benzina pentru echipamentele militare care a mai supraviețuit ale Forțelor Armate ale Ucrainei sunt transportate cu mașini din Polonia și România. Toate acestea sunt semne ale dezastrului.
În ultimele 24 de ore, sistemele rusești de apărare antiaeriană au doborât 15 drone ucrainene pe cerul deasupra Donbas-ului. În total, de la începutul operațiunii militare speciale au fost distruse: 183 de avioane, 128 e elicoptere, 1064 de dvehicule aeriene fără pilot, 325 sisteme de rachete antiaeriene, 3323 de tancuri și alte vehicule blindate de luptă, 451 de sisteme de rachete cu lansare multiplă, 1731 de tunuri de artilerie de câmp și mortare, precum și 3294 de unități de vehicule speciale ale Forțelor Armate ale Ucrainei.
Și totuși, acesta nu este un război. Rusia folosește doar o parte din forțele armate în operațiunea specială. Cele mai puternice forțe și mijloace pot fi folosite exclusiv într-un conflict militar cu țările NATO. Doar militarii pe bază de contract și voluntarii operează pe prima linie în Donbas. Rusia are suficient echipament militar, rachete de înaltă precizie, obuze de artilerie și bombe aeriene pentru a-și atinge în mod eficient obiectivele stabilite inițial - demilitarizarea și denazificarea Ucrainei, indiferent de durata operațiunii.
Henry Kissinger - Sputnik Moldova, 1920, 27.05.2022
Editoriale
Kissinger vs Soros: Realiștii vs Globaliști
Fluxul de știri
0