Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ambasadorii UE nu sunt în stare să ajungă la un acord privind sancțiunile petroliere

© AP Photo / Virginia MayoEuropean Union flags flap in the wind as two gardeners work on the outside of EU headquarters in Brussels, Wednesday, Sept. 11, 2019.
European Union flags flap in the wind as two gardeners work on the outside of EU headquarters in Brussels, Wednesday, Sept. 11, 2019.  - Sputnik Moldova, 1920, 30.05.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ambasadorii UE nu au reușit nici luni să ajungă la un acord privind sancțiunile asupra importurilor de petrol rusesc
BRUXELLES, 30 mai – Sputnik. După eșecul de duminică în a găsi o soluție în privința celui de-al șaselea pachet de sancțiuni la adresa Rusiei, ambasadorii UE s-au întâlnit la Bruxelles luni dimineață și au reluat discuțiile, dar fără succes.
În ultimele săptămâni au fost discutate diverse opțiuni – ultimul plan de compromis prevedea să vizeze mai întâi petrolul transportat pe mare și să permită pentru o perioadă de timp importul prin conductele petroliere.
Oficialii au sperat să ajungă la un acord până luni după-amiază, când liderii UE se reunesc la Bruxelles pentru un summit extraordinar.
În timp ce țările fără ieșire la mare, precum Slovacia și Republica Cehă, au cerut perioade mai lungi de eliminare treptată, din cauza dependenței lor de petrolul din conductele rusești, Ungaria, prin vocea lui Viktor Orban, a scris săptămâna trecută Consiliului European arătând că sancțiunile petroliere nici măcar nu ar trebui să fie discutate de lideri, deoarece nu ar face decât să sublinieze diviziunile.
Guvernul ungar a comparat interzicerea petrolului cu aruncarea unei bombe nucleare asupra economiei sale.
Shinzo Abe - Sputnik Moldova, 1920, 30.05.2022
Internațional
Fost premier japonez critică SUA și pe Zelenski pentru agravarea crizei din Ucraina
Fluxul de știri
0