Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Veste bună pentru copii: În Capitală vor fi deschise tabere cu sejur de zi

© Pixabay / semslibraryladyCopiii citesc
Copiii citesc - Sputnik Moldova, 1920, 30.05.2022
Abonare
În această vară, în Capitală vor fi deschise mai multe tabere cu sejur de zi pentru copii.
CHIȘINĂU, 30 mai – Sputnik. Peste 1 100 de copii se vor odihni în această vară în taberele cu sejur de zi din Capitală. Anunțul a fost făcut astăzi de către viceprimarul municipiului Chișinău, Angela Cutasevici, în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor municipale.
În acest an a fost pus accentul pe tabere tematice. Astfel, vor fi organizate 13 tabere cu sejur de zi, unde se vor putea odihni 1111 de copii. Acestea vor activa între orele 8:00 și 17:00, cu excepția zilelor de weekend.
Anterior, solicitată de agenție, șefa Direcției managementul învățământului extrașcolar, tineret și sport a capitalei, Silvia Canațui, a specificat că pentru organizarea odihnei elevilor din bugetul municipal au fost prevăzuți 2,15 milioane de lei (circa 108 mii de euro).
Prețul biletului în taberele cu sejur de zi pentru 15 zile este de 2 250 de lei, iar plata părinților va constitui 450 de lei sau 20% din costul biletului.
Direcția generală educație, tineret și sport, precum și instituțiile de învățământ vor asigura pregătirea taberelor cu sejur de zi, a taberelor constante, a taberei ecologice, completarea taberelor cu personal, alimentarea copiilor, achiziționarea inventarului sportiv, a jucăriilor și a rechizitelor.
Natalia Gavrilița - Sputnik Moldova, 1920, 30.05.2022
Politică
Premierul Natalia Gavrilița s-a întâlnit la Chișinău cu senatorul american Robert Portman
Fluxul de știri
0