Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Premierul Natalia Gavrilița s-a întâlnit la Chișinău cu senatorul american Robert Portman

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaNatalia Gavrilița
Natalia Gavrilița - Sputnik Moldova, 1920, 30.05.2022
Abonare
Premierul Natalia Gavrilița s-a întâlnit duminică cu senatorul american Robert Portman.
CHIȘINĂU, 30 mai – Sputnik. Senatorul american Robert Portman s-a aflat într-o vizită oficială la Chișinău, unde s-a întâlnit cu premierul moldovean Natalia Gavrilița. Cei doi oficiali au discutat despre agenda de integrare europeană a țării noastre, soluții privind fortificarea securității energetice naționale, depășirea crizei regionale, precum și prioritățile dialogului moldo-american.
"Șefa Executivului a mulțumit oficialului american pentru interesul și inițiativele de susținere a democrației, independenței și integrității teritoriale a Republicii Moldova, dar și pentru asistența valoroasă acordată de SUA pentru dezvoltarea țării noastre și depășirea crizelor generate de războiul din Ucraina. În context, a fost exprimată necesitatea de a identifica soluții urgente pentru depășirea crizei economice și asigurării securității alimentare în regiune", anunță Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.
De asemenea, părțile au făcut un schimb de opinii privind măsurile de fortificare a securității energetice, fiind apreciată conectarea Republicii Moldova la rețeaua electrică europeană.
La rândul său, senatorul Portman a reconfirmat angajamentul SUA de a oferi tot suportul necesar pentru atenuarea consecințelor războiului și implementarea reformelor inițiate de Executiv.
Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Moldova, 1920, 30.05.2022
Rusia
Zaharova a numit afirmațiile lui Scholz despre multipolaritatea lumii drept plagiat
Fluxul de știri
0