Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ultima oră: Șeful Serviciului de Informații și Securitate și-a dat demisia

© Photo : Preşedinţia Republicii MoldovaAlexandru Esaulenco
Alexandru Esaulenco - Sputnik Moldova, 1920, 30.05.2022
Abonare
Serviciul de Informații și Securitate ar putea rămâne fără director. Actualul șef a scris cererea de demisie.
CHIȘINĂU, 30 mai - Sputnik. Șeful Serviciului de Informații și Securitate, Alexandr Esaulenco, a depus cererea de demisie din funcție. Cererea de demisie a fost primită de președintele Parlamentului, Igor Grosu. Potrivit informațiilor, Esaulenco solicită demisia sa din această funcție pe motiv că ar trece la un alt loc de muncă.
„În temeiul articolului 13 alineatul 1 din Legea privind Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova, art. 22 alin. (3) din Legea nr. 164/2010 cu privire la statutul persoanelor cu funcții de demnitate publică, solicit eliberarea din funcția de director al SIS, în baza cererii personale, în legătură cu trecerea la alt loc de muncă”, este precizat în cererea de demisie a șefului SIS, anunță serviciul de presă al Parlamentului.
Cererea de demisie urmează a fi examinată în plenul Parlamentului.
Alexandr Esaulenco a fost numit în funcția de director al Serviciului de Informații și Securitate al Republicii Moldova de către Parlamentul Republicii Moldova la 25 iunie 2019. La 16 martie 2020, prin Decretul președintelui Republicii Moldova nr.1511 i-a fost conferit gradul special de general-maior al Serviciului de Informații.
În perioada 1999 – 2019 a deținut diverse funcții în cadrul Serviciului de Informații și Securitate al Republicii Moldova, inclusiv și funcția de director adjunct al instituției, începând cu luna noiembrie 2018.
În anul 1999 a absolvit Universitatea Liberă Internațională din Moldova, Facultatea de Drept, specialitatea Drept penal. S-a născut la 23 septembrie 1977, în orașul Chișinău. Este căsătorit și are 3 copii.
Natalia Gavrilița - Sputnik Moldova, 1920, 30.05.2022
Politică
Premierul Natalia Gavrilița s-a întâlnit la Chișinău cu senatorul american Robert Portman
Fluxul de știri
0