Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

SUA și China lucrează asupra unei posibile întâlniri a miniștrilor apărării

© Sputnik / Константин Щепин / Accesați arhiva multimediaParadă militară la Pekin
Paradă militară la Pekin - Sputnik Moldova, 1920, 30.05.2022
Abonare
Presa americană scrie, citând surse informate, că SUA și China ar lucra asupra unei posibile întâlniri a miniștrilor apărării celor două țări.
CHIȘINĂU, 30 mai – Sputnik. Presa meinstream americană citează surse, care susțin că SUA și China ar lucra în vederea pregătirii unei întâlniri a miniștrilor apărării în cadrul conferinței de la Singapore, informează RIA Novosti.
Este vorba despre o posibilă primă întâlnire dintre șefii ministerelor apărării chinez și american. În contextul creșterii tensiunilor în jurul Taiwanului această necesitatea unei astfel de întâlniri este evidentă.
Sursele citate de jurnaliștii americani menționează că nu e stabilit nimic categoric, planurile celor doi demnitari se mai pot schimba. Totodată, aceștia fac trimitere la declarațiile publice anterioare ale ministrului apărării american, Austin, care se arăta interesat de o întâlnire cu omologul său chinez.
Secretarul de stat, Blinken, a precizat anterior că Washingtonul consideră China drept cea mai mare provocare pe termen lung pentru SUA.
Wang Yi - Sputnik Moldova, 1920, 30.05.2022
Internațional
China cucerește diplomatic Pacificul
Fluxul de știri
0