Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Sandu a avut o întrevedere cu ambasadorii statelor UE: Despre ce au discutat

Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 30.05.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Maia Sandu a avut o întrevedere cu ambasadorii statelor Uniunii Europene. Oficialii au discutat mai multe subiecte.
CHIȘINĂU, 30 mai - Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene acreditați în țara noastră. Anunțul a fost făcut de instituția prezidențială printr-un comunicat de presă.
Șefa statului a mulțumit țărilor Uniunii Europene pentru ajutorul de care am beneficiat în ultimele trei luni pentru gestionarea fluxului de refugiați din țara vecină, precum și pentru sprijinul european anunțat pentru Moldova în cadrul conferinței de la Berlin, din 5 aprilie.
De asemenea, discuția a abordat situația curentă din Republica Moldova și din regiune, care este puternic influențată de problemele economice și de securitate pe care le-a adus războiul din Ucraina.

„Ne-am împărtășit îngrijorările ce țin de segmentul energetic și de creșterea prețurilor, care au efecte negative asupra populației și economiei. Am menționat totodată că, în pofida situației dificile, suntem hotărâți să continuăm reformele în economie și justiție, să construim independența energetică și să consolidăm instituțiile statului, să păstrăm democrația și să urmăm parcursul european al țării”, a spus Sandu.

Potrivit șefei statului, integrarea europeană este scopul spre care sunt îndreptate acum toate eforturile autorităților.
„Vrem să convingem instituțiile europene de seriozitatea cu care abordăm acest proces și să ancorăm Republica Moldova în spațiul valoric, politic și economic al Uniunii Europene. Este cel mai important semnal de speranță, de care au nevoie astăzi țara și cetățenii noștri”, a spus pe finalul întrevederii Maia Sandu.
Natalia Gavrilița - Sputnik Moldova, 1920, 30.05.2022
Politică
Premierul Natalia Gavrilița s-a întâlnit la Chișinău cu senatorul american Robert Portman
Fluxul de știri
0