Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Zaharova a numit afirmațiile lui Scholz despre multipolaritatea lumii drept plagiat

© Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaБрифинг официального представителя МИД России М. Захаровой
Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Moldova, 1920, 30.05.2022
Abonare
Reprezentatul oficial al Ministerului de Externe de la Moscova, Maria Zaharova, a declarat că afirmațiile cancelarului german Olaf Scholz despre multipolaritatea lumii drept plagiat
CHIȘINĂU, 30 mai – Sputnik. Reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a numit drept plagiat declarația cancelarului german Olaf Scholz, potrivit căreia lumea devine din ce în ce mai multipolară și necesită mai multă cooperare internațională multilaterală.
"Plagiat pur. Sau mai rău, neînțelegere a banalului", a scris Zaharova pe canalul ei Telegram.
Motivul comentariului făcut de Zaharova a fost cuvintele politicianului german, care, vorbind la Forumul Economic de la Davos, a spus: "Când ne dăm seama că lumea noastră devine multipolară, acest lucru ar trebui să ne împingă către și mai mult multilateralism, către și mai multă cooperare internațională. Într-un mediu multipolar, parteneri internaționali foarte diferiți doresc mai multă influență politică în conformitate cu influența lor globală în creștere."
Potrivit ei, chiar pe vremea lui Evgheni Primakov, care a venit la Ministerul de Externe în 1996, Ministerul Afacerilor Externe a pornit de la înțelegerea că lumea devine multipolară, în contrast cu sistemul bipolar al Războiului Rece.
„Această înțelegere, la sugestia lui E.M. Primakov, s-a reflectat în conceptul de politică externă din 2000, iar din acel moment a devenit punctul nostru de plecare în ceea ce privește construirea relațiilor internaționale”, a explicat diplomatul.
Ea a adăugat că Serghei Lavrov a vorbit și continuă să vorbească despre multipolaritatea, policentricitatea lumii în fiecare an în funcția de ministru de externe rus, deja într-o perioadă de 15 ani.
Fluxul de știri
0