Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Penalități pentru neplata impozitului pentru imobile: Termenul limită pentru achitare

© Sputnik / Miroslav RotariCasă de locuit
Casă de locuit - Sputnik Moldova, 1920, 30.05.2022
Abonare
Serviciul Fiscal de Stat anunță termenul limită pentru achitarea impozitului pe venit pentru bunurile imobiliare.
CHIȘINĂU, 30 mai - Sputnik. Până la data de 30 iunie, persoanele care dețin în proprietate bunuri imobile sunt obligate să achite impozitul pe venit. Serviciul Fiscal de Stat anunță că pentru neachitarea impozitului până la 30 iunie se aplică penalitatea de 0,0301% pentru fiecare zi de întârziere, conform articolului 228 din Codul fiscal.
Totodată, trebuie menționat că în anul 2022 reducerea de 15% nu se mai aplică, după ce a fost abrogat alineatul 2 al articolului 282 Cod fiscal.
Prin Decizia Consiliului Municipal Chișinău din 21 decembrie 2021 cota impozitului pentru bunurile imobile cu destinație locativă a fost stabilită în mărime de 0,185 % din valoarea estimată în scopul impozitării, care se efectuează de către organul cadastral.
La expirarea termenului de plată, în cazul neachitării benevole a impozitului dat, obligația fiscală restantă va fi încasată în mod forțat prin executare silită, și cu aplicarea măsurilor de asigurare a stingerii obligației fiscale prin aplicarea majorării de întârziere, suspendarea operațiunilor la conturile bancare, sechestrarea bunurilor și alte măsuri conform legislației.
Natalia Gavrilița - Sputnik Moldova, 1920, 30.05.2022
Politică
Premierul Natalia Gavrilița s-a întâlnit la Chișinău cu senatorul american Robert Portman
Fluxul de știri
0