Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Orban: Liderii UE așa și nu se pot înțelege asupra embargoului pe petrolul rusesc

© AFP 2024 / ATTILA KISBENEDEKViktor Orban
Viktor Orban - Sputnik Moldova, 1920, 30.05.2022
Abonare
Prim-ministrul Victor Orban: în privința embargoului asupra petrolului rusesc încă nu există niciun fel de acord între liderii UE.
CHIȘINĂU, 30 mai - Sputnik. Prim-ministrul Ungariei, Victor Orban, a declarat că în privința embargoului asupra petrolului rusesc în UE nu există niciun fel de înțelegere, scrie RIA Novosti.
„La ora actuală nu există un compromis... Ne aflăm într-o situație complicată din cauza acțiunilor iresponsabile ale Comisiei europene”, a menționat Orban înainte de ședința SUMMIT-ULUI UE la Bruxelles.
Potrivit lui, atunci când a adoptat cele cinci pachete de sancțiuni anterioare, UE mai întâi a aprobat acea mulțime de restricții și abia după asta s-a gândit la consecințe.
Orban insistă că înainte de adoptarea deciziilor cu privire la sancțiuni ar trebui să fie gândita soluțiile la problemele pe care aceste sancțiuni o să le creeze.
European Union flags flap in the wind as two gardeners work on the outside of EU headquarters in Brussels, Wednesday, Sept. 11, 2019.  - Sputnik Moldova, 1920, 30.05.2022
Internațional
Ambasadorii UE nu sunt în stare să ajungă la un acord privind sancțiunile petroliere
Fluxul de știri
0