Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Viceministru: Afirmațiile despre apropiata foamete globală din vina Rusiei sunt minciuni

© Sputnik / Игорь Агеенко / Accesați arhiva multimediaLucrări agricole, recoltarea culturii de soia
Lucrări agricole, recoltarea culturii de soia - Sputnik Moldova, 1920, 28.05.2022
Abonare
Viceministrul agriculturii de la Moscova, Razin, a calificat drept fake-uri declarațiile care se vehiculează precum că lumea ar fi în pragul unei foamete globale din cauza Rusiei.
CHIȘINĂU, 28 mai – Sputnik. Viceministrul rus al agriculturii, Andrei Razin, a declarat, citat de RIA Novosti, că afirmațiile unora precum că din cauza Rusiei lumea ar fi în pragul unei foamete globale sunt fake-uri. El a subliniat că Rusia este un partener sigur.
„Țara noastră face totul pentru a asigura stabilitatea alimentară nu doar pe piața internă (rusă, red.), dar și pe piețele externe”, a spus Razin.
Declarațiile au fost făcute la o expoziție de zootehnie, care are loc în Volgograd.
„Noi suntem un partener garantat și de o înaltă calitate indubitabilă”, a mai precizat demnitarul.
Un șir de state din Occident au adoptat restricții severe contra Rusiei din cauza situației din Ucraina. Vicepreședintele Consiliului de stat al Rusiei, Dmitri Medvedev, într-o luare de cuvânt în care a fost vizată și problematica sancțiunilor, a subliniat că ceea ce a făcut Occidentul va conduce spre o criză alimentară globală cu posibilitatea degenerării până la foamete în unele state.
La rândul său, Vladimir Putin a precizat că politica Occidentului, care încearcă să stăvilească și să obstrucționeze dezvoltarea Rusiei, să o slăbească, e parte a unei strategii de lungă durată, iar sancțiunile au adus daune mari întregii economii mondiale.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 26.05.2022
Internațional
India face o mișcare decisivă în schimbarea ordinii mondiale occidentale
Fluxul de știri
0