Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

India face o mișcare decisivă în schimbarea ordinii mondiale occidentale

© Photo : Miroslav Rotariimagine simbol
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 26.05.2022
Abonare
India dorește să schimbe paradigma în comerțul cu cereale: acorduri între state, de la guvern la guvern, și să nu se mai lase loc liber pentru speculanții de pe piață.
CHIȘINĂU, 26 mai - Sputnik, Bogdan Duca. India, care este al doilea mare producător de grâu din lume, nu va ridica în curând interdicția privind exporturile de grâu, dar va continua să respecte acordurile interguvernamentale, a declarat ministrul indian al Comerțului, Piyush Goyal.
”Cel mai inteligent mod de a face acest lucru este prin intermediul căii de la guvern la guvern, prin care putem oferi grâu la preţuri accesibile celor mai vulnerabili săraci”, a mai spus ministrul într-un interviu acordat miercuri, la Forumul Economic Mondial de la Davos.
India este supusă unor presiuni venite dinspre SUA, Banca Mondială, FMI și alte puteri occidentale pentru a își reconsidera decizia. Alternativa oferită de India practic dezavantajează piețele de intermediari, controlate de actori occidentali.
Decizia Indiei, ca și alte luări de poziție ale statului indian în contextul crizei din Ucraina și eforturilor occidentale de a declanșa un război economic global contra Rusiei, arată voința Indiei, alături de cea a Chinei, Rusiei, Iranului și Braziliei, de a forța schimbarea ordinii mondiale și de a demite Statele Unite și Uniunea Europeană din rolul de ”jandarmi globali”.
Sfântul Munte Athos - Sputnik Moldova, 1920, 26.05.2022
Politică
Occidentul lovește Athosul: Se anunță expulzări ale monahilor ruși din Sfântul Munte
Fluxul de știri
0