Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin a ratificat acordul de funcționare a Organizației Tratatului de Securitate Colectivă

© Sputnik / Aleksey Nikolskyi / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 28.05.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Putin a ratificat acordul luat în cadrul Organizației Tratatului de Securitate Colectivă care prevede amplasarea forțelor și acordarea asistenței juridice.
CHIȘINĂU, 28 mai – Sputnik. Președintele rus Vladimir Putin a semnat o lege prin care se ratifică un acord ce reglementează funcționarea forțelor și mijloacelor colective de securitate pe teritoriul statelor membre ale OTSC și acordarea de asistență juridică.
Legea a fost făcută publică de autoritățile ruse, anunță RIA Novosti.
Documentul, în special, conține interpretări ale următoarelor noțiuni ce le conține legea: „locuri de desfășurare”, „atribuții oficiale”, „autorități competente”, „acțiuni urgente de investigație”.
Acordul privind jurisdicția și acordarea de asistență juridică în cazurile legate de prezența temporară a forțelor și mijloacelor sistemului de securitate colectivă pe teritoriile statelor membre ale OTSC a fost semnat în 16 septembrie 2021, la Dușanbe.
Documentul stabilește mecanismul de investigare a infracțiunilor săvârșite de membrii formațiunilor părții trimițătoare pe teritoriul părții primitoare; alți cetățeni care nu fac parte din formațiunilor respective militare, dar care au fost reținuți la locul faptei pe teritoriul de amplasare a formațiunilor.
Vladimir Putin la summit-ul șefilor de state OTSC - Sputnik Moldova, 1920, 16.05.2022
Internațional
Putin a făcut declarații importante despre OTSC și despre NATO
Fluxul de știri
0