Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin a discutat cu Macron și Scholz despre situația din Ucraina

© Sputnik / Evgeny Biyatov / Accesați arhiva multimediaKremlinul
Kremlinul - Sputnik Moldova, 1920, 28.05.2022
Abonare
Putin, Macron și Scholz au discutat despre aspecte de actualitate ale situației din Ucraina
CHIȘINĂU, 21 mai – Sputnik. Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a discutat telefonic cu omologul său francez Emmanuel Macron și cancelarul german Olaf Scholz despre situația din Ucraina, a informat serviciul de presă al Kremlinului.
„Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a avut o conversație telefonică cu președintele Republicii Franceze, Emmanuel Macron, și cu cancelarul federal al Germaniei, Olaf Scholz. În continuarea contactelor în acest format, a avut loc un schimb aprofundat de opinii asupra aspectelor de actualitate ale situației din Ucraina”, se arată în comunicat.
În special, Putin a vorbit despre natura periculoasă a acțiunilor occidentalilor care continuă să pompeze arme în Ucraina și a avertizat despre riscurile de destabilizare pe care le poate provoca asta. În plus, a vorbit despre starea de lucruri la negocierile înghețate din vina autorităților de la Kiev.
În afară de asta, cei trei au discutat despre amenințările la adresa securității alimentare din lume.
„Situația din domeniul asigurării securității alimentare globale a fost discutată minuțios. Vladimir Putin a explicat în mod rezonabil și pe baza unor date concrete cauzele reale ale dificultăților cu aprovizionarea cu alimente, care au fost rezultatul politicilor economice și financiare greșite ale țărilor occidentale, precum și al sancțiunilor anti-ruse pe care le-au impus”, arată Kremlinul într-un comunicat de presă.
Cu o zi înainte, liderul rus a purtat discuții telefonice despre Ucraina și cu cancelarul austriac Karl Nehammer.
Din 24 februarie, Rusia desfășoară o operațiune militară de denazificare și demilitarizare a Ucrainei. Vladimir Putin a spus că obiectivul acesteia este „protecția oamenilor care au fost supuși hărțuirii și genocidului de către regimul de la Kiev timp de opt ani”.
Potrivit Ministerului Apărării, până la sfârșitul lunii martie, armata rusă a finalizat principalele sarcini ale primei etape - a redus semnificativ potențialul de luptă al Ucrainei. Scopul principal al acțiunii anunțat de Ministerul rus al Apărării este eliberarea Donbas-ului.
Drapelul Ucrainei arborat la Parlamentul European - Sputnik Moldova, 1920, 27.05.2022
Editoriale
Occidentul se pregătește să trădeze Kievul
Fluxul de știri
0