Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin a anunțat contracararea provocărilor în raioanele de la granița cu Ucraina

© Sputnik / Сергей Гунеев / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин принял участие во встрече лидеров государств - членов ОДКБ
Президент РФ В. Путин принял участие во встрече лидеров государств - членов ОДКБ - Sputnik Moldova, 1920, 28.05.2022
Abonare
Putin a anunțat contracararea de către grănicerii ruși a provocărilor și diversiunilor din raioanele de graniță cu Ucraina.
CHIȘINĂU, 28 mai – Sputnik. Serviciile ruse de frontieră previn provocările și diversiunile în raioanele de la granița cu Ucraina și, de asemenea, lucrează constant pentru a-i identifica pe militanții și grupurile neonaziste, a declarat președintele rus Vladimir Putin, felicitându-i pe grăniceri cu ocazia zilei lor profesionale.
„Felicit personalul, personalul civil și, bineînțeles, veteranii serviciului de frontieră al Serviciului Federal de Securitate al Rusiei, de Ziua Grănicerului. Sărbătoarea dumneavoastră profesională este unul dintre cele mai strălucitoare simboluri ale continuității și unității tradițiilor cu adevărat eroice, un simbol al recunoștinței oamenilor și al respectului pentru toți cei care în diferite epoci istorice au întărit, protejat și apărat granițele pământului nostru natal”, a spus Putin.
Șeful statului rus a reamintit contribuția reprezent anților acestei profesii la Victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei.
Standard of the President of the Russian Federation - Sputnik Moldova, 1920, 28.05.2022
Rusia
Kremlinul critică atacul la adresa politicienilor favorabili relațiilor cu Rusia
„În iunie (1941), luptătorii garnizoanelor de grăniceri sovietice au acceptat fără teamă prima bătălie crudă inegală, apoi au luptat cu vitejie pe fronturile Marelui Război pentru Apărarea Patriei și în detașamentele de partizani, au îndeplinit misiuni speciale și deosebit de importante, au adus o contribuție uriașă la înfrângerea definitivă și completă a agresorului, la lichidarea banderoviștilor și a altor acoliți naziști, la distrugerea rețelei de ilegaliști naționaliști și banderoviști”, a subliniat astăzi președintele.
Potrivit lui, sarcinile cu care se confruntă serviciul sunt deosebit de importante în contextul presiunii politice, economice, informaționale care se exercită asupra Moscovei și al dezvoltării potențialului militar al NATO în apropierea granițelor Rusiei.
„Voi remarca, în special, acțiunile clare și curajoase ale personalului serviciului de grăniceri al Rusiei pentru a suprima diferite tipuri de provocări și tentative de a efectua diversiuni. În primul rând, este vorba despre secțiunile frontierei noastre de stat în zonele operațiunii militare speciale, precum și despre munca consecventă a serviciului de identificare a militanților și a grupurilor neonaziste, participarea dumneavoastră la organizarea traversării frontierei de către refugiați, ajutând femeile, copiii, persoanele în vârstă - pe toți cei care caută în Rusia salvare și protecție”, a spus Putin.
Șeful statului a adăugat că așteaptă de la grăniceri „o soluție eficientă, profesionistă, pentru toată gama de sarcini extrem de responsabile, inclusiv în domeniul asigurării securității economice a țării”.
Fluxul de știri
0