Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Kremlinul critică atacul la adresa politicienilor favorabili relațiilor cu Rusia

© Sputnik / Anton Denisov / Accesați arhiva multimediaStandard of the President of the Russian Federation
Standard of the President of the Russian Federation - Sputnik Moldova, 1920, 28.05.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Guvernul rus și-a exprimat profunda îngrijorare în legătură cu atacurile la care sunt supuşi în Moldova politicienii care susţin relaţiile de cooperare cu Rusia.
CHIȘINĂU, 28 mai – Sputnik. Guvernul rus și-a exprimat profunda îngrijorare în legătură cu atacurile la care sunt supuşi în Moldova politicienii care susţin relaţiile de cooperare cu Rusia, după arestarea la domiciliu a liderului opoziției, Igor Dodon, critic al actualului președinte Maia Sandu.
„Regretăm profund că într-un alt stat au loc atacuri (...) împotriva politicienilor care pledează pentru întărirea relațiilor cu țara noastră”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, într-o declaraţie în faţa presei.
Pe 26 mai, o instanță a pronunțat arestarea la domiciliu timp de 30 de zile a liderului opoziției și fostului președinte Igor Dodon (2016-2020) pentru presupuse infracțiuni de corupție pasivă, trădare și alte acuzaţii. Partidul socialist al lui Dodon a denunțat măsura ca fiind o nouă metodă guvernamentală de a lupta împotriva opoziției.
Peskov a cerut autorităților din Moldova să respecte drepturile legitime ale liderului opoziției, potrivit Sputnik Mundo.
În iunie 2020, procurorul anti-corupție a refuzat să deschidă un dosar penal prin faptul că nu a găsit dovezi de infracțiune.
Însă, la 17 mai 2022, camera de apel a anulat verdictele judiciare anterioare, începând noi investigații și deschizând un dosar penal, acţiunea fiind descrisă de Dodon ca fiind o „comisie” a actualului președinte Sandu.
În timpul președinției sale, Dodon a promovat relațiile dintre Moldova şi Rusia în toate sectoarele. De la sosirea sa la putere, Sandu, care, potrivit mai multor surse mass-media, are și cetățenie română, a schimbat politica externă a țării, pledând pentru intensificarea legăturilor cu România și cu Uniunea Europeană în general.
Olaf Scholz la Davos - Sputnik Moldova, 1920, 27.05.2022
Editoriale
Mesianismul ucrainean a întâlnit masochismul occidental
Fluxul de știri
0