Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ministerul Sănătății a fost ales în calitate de Membru al Comitetului Executiv al OMS

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaMinistrul Sănătății Ala Nemerenco
Ministrul Sănătății Ala Nemerenco - Sputnik Moldova, 1920, 27.05.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ministerul Sănătății, Ala Nemerenco, a fost ales în calitate de Membru al Comitetului Executiv al OMS
CHIȘINĂU, 27 mai – Sputnik. Adunarea Mondială a Sănătății (AMS) a aprobat prin vot nominalizarea din partea Regiunii Europene a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a ministrului Sănătății, Ala Nemerenco, în calitate de Membru al Comitetului Executiv al OMS. Principalele funcții ale Comitetului constau în pregătirea agendei și rezoluțiilor AMS și în implementarea deciziilor și politicilor acesteia.
Astfel, ministrul Sănătății va participa la cea de-a 151-a sesiune a Comitetului Executiv al OMS, care se va desfășura în 30 mai, la Geneva, Elveția.
Agenda celei de-a 151-a sesiuni a Comitetului Executiv al OMS cuprinde subiecte, precum: analiza rezultatelor celei de-a 75-a sesiuni a AMS, audierea rapoartelor Comisiei de Program, Buget și Administrație a Comitetului Executiv, analiza mandatului Comitetului Permanent pentru Pregătirea și Răspunsul la Pandemii și Situații de Urgență, planificarea viitoarelor sesiuni ale AMS și reuniuni ale Comitetului Executiv, etc.
Comitetul Executiv se reuneşte la Geneva de două ori pe an și este compus din 34 de membri, profesioniști de rang înalt din domeniul sănătății, aleşi pentru un mandat de trei ani.
În atribuțiile Comitetului Executiv intră, pe lângă cele menționate, să propună AMS candidatura Directorului General al OMS, să ofere consultanță AMS la solicitarea acesteia și să vină cu propuneri din propria inițiativă, să elaboreze programul general de lucru al OMS pentru o anumită perioadă, să întreprindă măsuri de urgență pentru a face față provocărilor care necesită o reacție imediată a OMS, etc.
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 27.05.2022
Politică
Moldova nu discută despre aprovizionarea cu arme din Occident, anunță Sandu
Fluxul de știri
0