Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Reacție Maiei Sandu la reținerea lui Igor Dodon

© Photo : Miroslav RotariIgor Dodon și Maia Sandu
Igor Dodon și Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 27.05.2022
Abonare
Șeful statului, Maia Sandu, a comentat reținerea fostului președinte de țară, Igor Dodon.
CHIȘINĂU, 27 mai - Sputnik. Președintele țării, Maia Sandu, consideră că Procuratura Generală trebuie să investigheze modul în care a fost gestionat dosarul și reținerea lui Igor Dodon.

„Eu cred că, în cazul dat, Procuratura trebuie investigheze modul în care a fost gestionat acest caz, inclusiv pe parcursul zilei de marți, dar și ceea ce s-a întâmplat luni. Desigur este îngrijorător scurgerile de informații în presă, iar explicațiile pe care le-a dat Procuratura nu sunt suficiente pentru mine și cetățeni”, a declarat Maia Sandu.

Totodată, Sandu a spus că, „acest dosar trebuie să fie transparent la maxim, pentru a nu discredita Procuratura și reformele inițiate”.
„Eu îmi doresc să avem o justiție independentă și profesionistă, care respectă legea în primul rând. Pentru asta am militat, pentru asta și-au dat votul cetățenii, pentru asta m-au susținut și la asta lucrez eu și colegii mei. Corupția este o problemă majoră în Republica Moldova. Din cauza corupției am ajuns să avem sărăcie, un stat slab, subminat. Din cauza corupției au ajuns atâția cetățeni să plece din țară, pentru că nu au avut opțiuni economice acasă. Așa cum am spus, lupta cu corupția și reforma justiției sunt extrem de importante pentru noi. O justiție corectă și independentă este soluția. Eu sper foarte mult că Procuratura nu face jocuri politice, nici la indicația cuiva și nici din inițiativă proprie, pentru că orice joc politic, orice abuz, orice încălcare a legii, indiferent dacă vine din partea presiunii publice sau din alte motive ar duce la discreditarea Procuraturii reformelor și a parcursului nostru european. Apelul meu ca de fiecare dată este ca Procuratura și celelalte instituții să-și facă lucrul în strictă conformitate cu legea”, a spus Sandu în cadrul unei conferințe de presă după ședința CSS.
Referitor la acuzațiile aduse de Dodon că „arestarea sa ar fi fost făcută la inițiativa ei, fiind îndemnată de către americani”, Maia Sandu a spus că măcar nici nu cunoaște procurorii care se ocupă de acest dosar, iar „dacă domnul vizat în acest caz (n.r. Igor Dodon) crede că este cinstit nu are de ce să-și facă griji”.
Maia Sandu a mai adăugat că a aflat despre reținerea lui Igor Dodon din presă și că nu cunoaște detaliile dosarului.
Prima reacție a lui Dodon după ce a primit 30 de zile de arest la domiciliu - Sputnik Moldova, 1920, 26.05.2022
Video
Primele declarații ale lui Igor Dodon, după ce a primit 30 de zile de arest la domiciliu
Fluxul de știri
0