Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Primele declarații ale lui Igor Dodon, după ce a primit 30 de zile de arest la domiciliu

Abonare
Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a primit 30 de zile de arest la domiciliu.
După ce a ieșit din sala de judecată, Igor Dodon a făcut primele declarații către presă.
Dodon a spus că atât el cât și membrii familiei lui au fost intimidați, iar dosarul în care este vizat este unul politic.
Igor Dodon afirmă că reținerea sa nu urmărește decât scopul de a distrage atenția oamenilor de la probleme, de a intimida opoziția și de a-l face pe el să cedeze.
"Prima declarație. Consider acest dosar este politic la comanda doamnei Maia Sandu. Pe acest caz se ocupă 53 de procurori și ofițeri. Se ocupă 53 de procurori, dar este un grup de procurori care conduce acest caz. Este un dosar politic cu scopul de a neutraliza opoziția", a spus Dodon.
Igor Dodon a fost reținut marți după ce la domiciliul său au fost efectuate percheziții de mascații de la SIS și procurorii anticorupție. Potrivit ofițerului de presă al Procuraturii Generale, Mariana Cherpec, perchezițiile au loc în cadrul dosarului „kuliok”.
Mai exact, este vorba de dosarul pornit după ce în spațiul public au apărut imagini video din anul 2019 de la sediul Partidului Democrat în care a fost surprins momentul în care Vlad Plahotniuc i-a transmis lui Dodon o pungă în care ar fi fost bani.
Fluxul de știri
0