Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Spînu: Republica Moldova vrea să renegocieze condițiile de plată pentru gaz

© Sputnik / Mihai CarausAndrei Spînu
Andrei Spînu - Sputnik Moldova, 1920, 26.05.2022
Abonare
Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale a declarat că autoritățile de la Chișinău vor noi condiții de plată pentru gazul natural livrat de Rusia.
CHIȘINĂU, 26 mai - Sputnik. Guvernul de la Chișinău își dorește diversificarea surselor de aprovizionare cu gaz natural și renegocierea condițiilor de plată pentru gazul natural livrat Republicii Moldova de către „Gazprom”.
O precizare în acest sens a fost făcută de către ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, în cadrul unei emisiuni la un post privat de televiziune. Potrivit lui Spînu, Moldova va încerca să facă rezerve de gaze naturale la prețuri mai mici.
Totodată, Spînu anunță că ceea ce a creat probleme în contractul cu „Gazprom” sunt condițiile de plată pe care vor încerca să le renegocieze.
„Noi vom încerca să vedem dacă putem renegocia condițiile de plată. Ceea ce a creat probleme în contractul de până acum au fost condițiile de plată ”
Întrebat dacă Gazprom va livra cantitatea necesară de gaze naturale către Republica Moldova începând din 1 iunie, Spînu a precizat că nu au deocamdată niciun răspuns în acest sens.
„Noi nu avem niciun răspuns. Vineri cei de la „Moldovagaz” au o ședință cu reprezentanții „Gazprom””, a mai spus Spînu.
Trebuie precizat, tarifele la gazele naturale pentru consumatorii finali ar putea crește din nou. O solicitare în acest sens a fost depusă de „Moldovagaz” la Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică. Astfel, din 1 iunie, tariful la gaz ar putea costa 24 de lei pentru un metru cub.
Gazoduct - Sputnik Moldova, 1920, 23.05.2022
Internațional
Polonia reziliază contractul pentru furnizarea gazelor rusești
Fluxul de știri
0