Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Robu susține că Leancă, Drăguțanu și Bodiu au statut în dosarul "frauda bancară"

Dumitru Robu - Sputnik Moldova, 1920, 26.05.2022
Abonare
Procurorul general interimar susține că Leancă, Drăguțanu și Bodiu au statut în dosarul "frauda bancară".
CHIȘINĂU, 26 mai – Sputnik. Fostul premier Iurie Leancă, fostul guvernator al Băncii Naționale Dorin Drăguțanu și fostul secretarul general al Guvernului Victor Bodiu au statut în dosarul frauda bancară. Despre asta a declarat procurorul general interimar Dumitru Robu în cadrul ședinței de astăzi a Parlamentului, însă nu a precizat care este statului acestora în cadrul dosarului.
"Sunt investigate toate persoanele care au participat la comiterea infracțiunii spălarea de bani și comiterii ei prin implementarea planului infracțional. Vă asigur că toate persoanele care nemijlocit au participat la fraudarea măgară vor fi investigate indiferent de statutul pe care dumnealor îl au. Toate persoanele pe care dumneavoastră le-ați menționat au deja statut deja pe cauză penală denumită generic "frauda bancară".", a declarat Robu.
Declarația a fost făcută de procurorul general interimar după ce deputatul partidului ȘOR Denis Ulanov l-a întrebat de ce consideră necesar ca deputatului Ilan Șor să i se modifice statutul din martor în învinuit în cadrul dosarului "frauda bancară", iar lui Iurie Leancă, Dorin Drăguțanu și lui Victor Bodiu nu, luând în considerare că au depus mărturii că totul a avut loc sub presiunea fostului premier Vlad Filat.
Валюта - Sputnik Moldova, 1920, 26.01.2022
Economie
„Frauda bancară”: Alte două persoane, bănuite de escrocherie și spălare de bani
Fluxul de știri
0