Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

„Frauda bancară”: Alte două persoane, bănuite de escrocherie și spălare de bani

© Sputnik / Mihai CarausВалюта
Валюта - Sputnik Moldova, 1920, 26.01.2022
Abonare
Mai multe percheziții au fost efectuate în cadrul dosarului „frauda bancară”.
CHIȘINĂU, 26 ian - Sputnik. Două persoane au fost citate la Procuratura Anticorupție pentru a fi audiate în calitate de bănuit de comiterea infracțiunilor de escrocherie și spălare de bani. Asta după un șir de percheziții efectuate în cadrul dosarului penal denumit generic „frauda bancară”.
„În zilele de 25-26 ianuarie 2022, Procuratura Anticorupție, cu suportul SIS și CNA, a efectuat percheziții în dosarul denumit generic „Frauda Bancară”. Perchezițiile au vizat domiciliile a două persoane fizice și sediul unei persoane juridice”, precizează Procuratura Anticorupție printr-un comunicat de presă.
În rezultatul perchezițiilor efectuate au fost ridicate mai multe documente și computere pentru a fi cercetate în cadrul cauzei penale.
Amintim că, în decembrie 2021, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a terminat urmărirea penală și urmează să trimită în judecată unul din dosarele penale denumite generic „frauda bancară a mijloacelor bănești garantate de stat”. Ancheta a fost efectuată în privința administratorului special al Unibank, care în anul 2015 a contribuit la eliberarea frauduloasă a peste 75 milioane lei – mijloace bănești din contul garanțiilor de stat.
Justiție, ciocan - Sputnik Moldova, 1920, 20.12.2021
Societate
„Frauda bancară”: PCCOCS a mai finalizat unul din dosarele penale
Fluxul de știri
0