Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Deputații socialiști au părăsit ședința Parlamentului și au mers la protest

© Public Domain / Parlamentul Republicii MoldovaDeputații socialiști au părăsit ședința Parlamentului din 26 mai 2022
Deputații socialiști au părăsit ședința Parlamentului din 26 mai 2022 - Sputnik Moldova, 1920, 26.05.2022
Abonare
Deputații socialiști au părăsit ședința Parlamentului din această dimineață și au mers la protestul împotriva reținerii fostului președinte al țării Igor Dodon.
CHIȘINĂU, 26 mai – Sputnik. Deputații Partidului Socialiștilor din Republica Moldova boicotează ședința de astăzi a Parlamentului. Deputatul socialist Vlad Bătrîncea, în timpul debutului ședinței, a declarat că socialiștii părăsesc sala pentru a merge la protest.
"Astăzi, la orele 10:00 dimineața mai are loc încă o ședință, tot joi, la orele 10:00 dimineața Judecătoria Chișinău va examina arestul președintelui Dodon. Probabil că acest lucru este iarăși o dovadă că cineva dorește să facă o justiție departe de ochii lumii. Evident că atunci când suntem obstrucţionaţi, amenințați, când asistăm zilnic la acte se răfuială politică în această situație noi boicotăm ședința de astăzi a Parlamentului. Atunci când nu suntem auziți în Parlament ne alăturăm protestelor și chemăm oamenii să protesteze pentru dreptate, democrație și libertate", a declarat Bătrîncea.
Amintim că astăzi Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, va examina demersul procurorilor anticorupție privind aplicarea măsurii preventive sub formă de arest preventiv, pe un termen de 30 zile, în privința fostului președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon.
Igor Dodon a fost reținut marți după ce la domiciliul său au fost efectuate percheziții de mascații de la SIS și procurorii anticorupție. Potrivit ofițerului de presă al Procuraturii Generale, Mariana Cherpec, perchezițiile au loc în cadrul dosarului „kuliok”.
Mai exact, este vorba de dosarul pornit după ce în spațiul public au apărut imagini video din anul 2019 de la sediul Partidului Democrat în care a fost surprins momentul în care Vlad Plahotniuc i-a transmis lui Dodon o pungă în care ar fi fost bani.
Igor Dodon - Sputnik Moldova, 1920, 26.05.2022
Politică
Reacția lui Igor Dodon după ce procurorii au cerut 30 de zile de arest
Fluxul de știri
0